Porodične radionice i izleti

Poroične radionice i izleti nisu nikakva novost na beogradskom tržištu, ali se zato jedino u okviru MKS Zoran održavaju u kakom-takom kontinuitetu. Ovaj vid aktivnosti nastao je iz suštinske potrebe i iznikao je iz prakse Studija.

Razni planinarski podmladci, izviđači i sl. namenjeni su deci kod kojih je socijalizacija koliko- toliko uspešno završena, kao i deci kod koje je motorika na tom nivou da mogu samostalno da svlađuju i zahtevniju konfiguraciju terena.

U Eko-naučnim radionicama koje održava MKSZ  na otvorenom prostoru takođe nije dozvoljeno (u retkim slučajevima jeste) učešće roditeljima upravo iz razloga što je jedan od pedagoških ciljeva i gore pomenuta socijalizacija.

Baš iz tih razloga, što pojedina deca još nisu toliko samostalna, i u emocijonalnom i motoričkom smislu, kao iz jednostavnog razloga što pojedini roditelji žele da budu zajedno sa svojom decom u zagrljaju prirode, nastao je ovaj vid izleta.

Posebnu specifičnost ovih izleta su obavezne eko radionice za decu, a neki put i za roditelje.

Neki utvrđeni raspored/program ne postoji, jer sve zavisi od slobodinih termina vikendom – da nisu zakupljeni od strane fizičkih i pravnih lica. Kao i Eko radionice tako i Porodični izleti i radionice se najvaljuju preko Facebook-a u obliku eventa ili još bolje prijavite se na mailing listu http://multikreativnistudiozoran.rs/2018/09/07/newsletter/