Blog

Ovu priču deca slušaju otvorenih usta

Sveto pravilo preživljavanja: „Utrošena količina energije za pronalaženje hrane u prirodi mora biti manja od dobijene.“ Neretko nije tako, ali kada su u pitanju proteini, ovaj trik vam lako pribavlja hranu koja ima više proteina od govedine.

NAPOMENA – VEĆINA ŠUMSKIH ŽIVOTINA JE ZAŠTIĆENA ZAKONOM, ALI KADA SE RADI O PRAVOM PREŽIVLJAVANJU… samo vam se kaže.

Dan neka je sunčan. Nađite mravinjak i, kratko rečeno, prekopajte ga. Ostavite šešir u blizini istog, a vi se lepo odmorite u hladu ili još bolje, naspavajte. Vredni mravi će sve uraditi da spasu njihova jaja od sunca i raznih grabljivaca, a najbliže senovito sklonište je upravo vaš šešir. Mislim da ne treba ništa više da objašnjavam.

Još bolja solucija je ako imate kartonsku kutiju pa napravite mali prorez, a najbolje je na šatorsko krilo prosuti deo mravinjaka sa jajima, a krajeve saviti oko npr. grana, da napravite hlad.

Pirjati na tihoj vatri

Podeli ovu priču

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Nedavne blog priče

meduze ade ciganlije
Blog
Zoran Raković

Meduze Ade Ciganlije

Meduze Ade Ciganlije su stranci iz daleke Indije, mada poreklom iz Kine, (meduza slatkih voda, Craspedacusta sowerbii) i odomaćile su se odavno u Savskom jezeru. Nećete ih sresti dok voda

Pročitaj više...
Blog
Zoran Raković

Mrtva kopriva – Lamium

Da li ste znali da mrtva korpiva nije ni u kakvom srodstvu sa običnom koprivom, samo zbog vizuelne sličnosti dele isto ime. Mrtva kopriva (Lamium) pripada porodici usnatica, zajedno sa

Pročitaj više...