Rođendani u prirodi

Dečiji rođendani u prirodi na otvorenom

Ante festum: Rođendani u prirodi se održavaju tokom cele godine, a  na nagloj popularnosti  su zimski rođendani, jer čuvena švedska poslovica “Nema lošeg vremena, samo ima neadekvatne garderobe”, konačno i na ovim prostorima ima sve više pristalica.

Bučne i zagušljive prostorije, a u njima, klovnovi, playstation, gomile plastike i sundjera. Deca koja besciljno jure u nesnosnoj galami. To je tipično okruženje za današnje proslave rodjendana u Beogradu.

Mi Vam nudimo nešto sasvim suprotno. Nešto osmišljeno, prirodno, poučno i neobično zanimljivo deci.

Neka igra bude učenj, neka ućenje  bude igra.

Malo objašnjenje. Za pripremu svakog navedenog programa potrebno je višestruko više vremena nego za sam čin izvedbe. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.

Ante festum: Rođendani u prirodi se održavaju tokom cele godine, a  na nagloj popularnosti  su zimski rođendani, jer čuvena švedska poslovica “Nema lošeg vremena, samo ima neadekvatne garderobe”, konačno i na ovim prostorima ima sve više pristalica.​

Bučne i zagušljive prostorije, a u njima, klovnovi, playstation, gomile plastike i sundjera. Deca koja besciljno jure u nesnosnoj galami. To je tipično okruženje za današnje proslave rodjendana u Beogradu.

Mi Vam nudimo nešto sasvim suprotno. Nešto osmišljeno, prirodno, poučno i neobično zanimljivo deci.

Malo objašnjenje. Za pripremu svakog navedenog programa potrebno je višestruko više vremena nego za sam čin izvedbe. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.

Obavezno pročitati FAQ!

Neka učenje bude igra, neka igra bude učenje

Raković Zoran
Play Video

Kako da rezervišem rođendan?

Potraga za blagom

Zašto je ovo najpopularniji sadržaj MKS Zoran?

Potraga za blagom je fuzija ekologije, hajkinga, orjentiringa, izviđaštva, logike, opšte kulture, fizičke spretnosti. Avantura tako osmišljena da pojedina deca za svoje rođendane iz godine u godinu samo menjaju lokaciju ali ne i igru. Vaše je samo da odaberete lokaciju i vreme: park, šuma, blok, ulica, brdo, ostrvo… Deca veruju da se na ovakvoj vrsti rođendana samo dobro zabavljaju, i ne pretpostavljaju da im je u program igre ubačen opasan virus – virus znanja. NEKA UČENJE BUDE IGRA, NEKA IGRA BUDE UČENJE.

Kreativni rođendani u prirodi

Ante festum: Rođendani u prirodi se održavaju tokom cele godine, a  na nagloj popularnosti  su zimski rođendani, jer čuvena švedska poslovica “Nema lošeg vremena, samo ima neadekvatne garderobe”, konačno i na ovim prostorima ima sve više pristalica.

Za pripremu svakog navedenog programa potrebno je višestruko više vremena nego za sam čin izvedbe. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.

Kreativni rođendani u studiju/kući

Široka lepeza kreativnih radionica u MKSZ pretočena je u rođendansku radionicu. Izbor radionica je prepušten slavljeniku i njegovim roditeljima, ali pri tome treba voditi računa da je ovo ipak rođendan i da dolaze deca sa različitim afinitetima. Zato vam možemo predložiti oprobani miks. Fuzija opuštajućih i zahtevnijih aktivnosti. Vreme trajanja sat i po. Za standardni miks cena je fiksna. Potrebno je da obezbedite jednu (ili više manjih) radnih površina, spram broja dece i adekvatan broj stolica.

Escape room u tvom stanu

Misliš da odlično poznaješ svoj stan? Da proverimo? Misterija postavljena samo za tvoju ekipu, originalna i neponovljiva. ​ Tragovi su u obliku fotografije (obično detalj neke celine), zagonetni opis traženog ili kombinacija prvog i drugog ili nešto sasvim treće što ti sada nećemo otkriti. Traženi tragovi su vidljivi delovi stana i pokućstva, a to se i igračima naglasi, tako da nema zavlačenja ispod stolova, otvaranja fioka i plakara, pomeranja knjiga i sl. Igra je zajednička, a može i u dve-tri grupe.

Eko naučni rođendan u stanu/studiu

Široka lepeza kreativnih radionica u MKSZ pretočena je u rođendansku radionicu. Izbor radionica je prepušten slavljeniku i njegovim roditeljima, ali pri tome treba voditi računa da je ovo ipak rođendan i da dolaze deca sa različitim afinitetima. Zato vam možemo predložiti oprobani miks. Fuzija opuštajućih i zahtevnijih aktivnosti. Vreme trajanja sat i po. Potrebno je da obezbedite jednu (ili više manjih) radnih površina, spram broja dece i adekvatan broj stolica.

Uštedite vreme i vama i nama tako što ćete pročitati odgovore. Hvala unapred.

 

– Rođendani su za decu od (5/6 god.) 7 do 14 godina, ali i za stariju; kao i za odrasle (team building).

 

– Za decu mlađu od 7 godina iz bezbedonosnih razloga nije dozvoljeno prisustvo za ovaj program. Molimo organizatore rođendana da sa ovim pravilom upoznaju goste da ne bi dolazilo do nesporazuma i otkazivanja rođendana.

 

– U ponudi su i rođendani za decu koja imaju 5 i 6 godina koje organizuju isključivo saradnici “MKS Zoran” Jovana i Danilo Rakovića koji imaju višegodišnje iskustvo u organizivanju dečijih rođendana u prirodi. Cena ovog programa je niža jer traje pola sata manje. Ako neko ipak insistira da rođendan za decu od 5 i 6 godina vodi Zoran Raković, cena je ista kao i za rođendane dece 7+ starosti.

 

– U slučaju da je traženi termin zauzet za rođendane dece starosti 7+, možete angažovati saradnike “MKS Zoran” Jovanu i Danila Rakovića koji imaju višegodišnje iskustvo u organizivanju dečijih rođendana u prirodi.

 

-Dobijate popust (vikend 4000 din, radni dan – na redovni popust od 5000 dinara, još dodatnih 3000 din.) ako vaš izbor za rođendane dece starosti 7+ budu saradnici “MKS Zoran”.

 

– Ako je vaše dete bilo na nekom rođendanu u mojoj organizaciji obavezno to naglasite uz podatke gde, i ako se sećate, kada. Bilo bi i više nego poželjno promeniti lokaciju rođendana. Isto pravilo važi ako takav podatak posedujete za nekog od gostiju slavljenika.

 

– Program rođendana u prirodi je tako koncipiran da su gradske šume (i parkovi) najidealnije, ali je prilagodljiv i za urbanije uslove.

 

– Vi birate lokaciju, datum i vreme (za vikend utvrđen raspored) rođendana.

 

– Mi Vam možemo predložiti top destinacije: Košutnjak, Zvezdarska šuma, Ada Ciganlija, Bajfordova šuma, Savski kej, Park Šumice, Zemunski kej, Hajd park, Topčiderski park, Park prijateljstva, Park Ušće, Kalemegdan, Jelovac, Avala, šumarak oko trim staze na Adi Ciganliji (ako želite da mesto okupljanja bude baš restoran Ada Safari obavezna je zakazivanje).

 

– Vreme trajanja rodjendana je oko sat i po.

 

– Blaga sugestija roditeljima da u pozivnicama (na kraju teksta je link) navedu da deca ponesu rančiće za vodu i lanč paketiće. Deca obožavaju da obeduju na nekom palom deblu, tepihu od mahovine, a mi tu pauzu iskoristimo za jedan zanimljivi mini edukativni nastup posvećen, normalno, prirodi.

 

– Prisustvo roditelja/srodnika/poznanika samo remeti igru, a neki put toliko da… Ako neko ipak insistira, može da posmatra igru ali samo sa udaljenosti sa koje ga deca ne mogu videti i time negativno uticati na igru.

 

– Velika razlika u godinama učesnika u igri je isto otežavajući faktor u većini slučajeva. Gosti rođendana su obično godišta slavljenika (vrtićka ili školska grupa) ali tu je neki put i par dece od rodbine ili komšija, koji su vidno stariji (mlađi ne utiču na igru ako mogu samo samostalno da prate tempo ostale dece). Zagonetna pitanja i zadaci su prilagođeni uzrastu, pa ih starija (intelektualno zrelija, brža, jača…) deca sa lakoćom rešavaju i tako većinu ućesnika lišavaju radosti učestvovanja u ovoj igri.

 

– Na nekih pola sata pre početka rođendana dobićete SMS da smo već na dogovorenom mestu, tačnije rečeno, u neposrednoj blizini dogovorene polazne tačke. Kada se okupe sva deca, pozovite nas, i mi dolazimo i odmah krećemo u avanturu. Ovaj momenat jako bitan za koncept ovog programa, zato ne prisustvujemo dočekivanju dece.

 

– Broj dece ne utiče na cenu, ali velika grupa je sama sebi najveća smetnja. Grupa do 15-ro dece je idealna, ali je taj broj dece obično veći, oko 20-tak. Za grupu dosta veću od proseka, preporuka je da se angažuje dodatni vodič (3500 din.). PAŽNJA: Ne tako retka situacija je da imate potvrdu za dolazak npr. dvadesetoro dece na rođendan, a na isti dođe tridesetoro – većina povela sestru illi brata. Objasnite roditeljima da je igra koncipira spram godišta rođendanca i njegovih gostiju ( u proseku 98% isto godište) i da će za mlađe biti preteško, a za starije prelako. A ako već dovode još nekog člana porodice da vam to obavezno naglase.

 

– Radnim danima dobijate popust. Popust ne važi ako ste već zakupili termin za vikend pa ga prebacili za radni dan.


Termini (vikend) rođendana u prirodi:
1. pre podne – 10:30 h
2. po podne – 13:30 h
3. po podne -16:30 h
4. “Noćni” rođendan, (najraniji termin je u 19h pa nadalje po vašem izboru) – deca dobijaju baterijske lampe. Svi beogradski parkovi su osvetljeni kao i delovi gradskih šuma i neretko su baterijske lampe nepotrebne, ali zbog prefiksa, noćni, deca ih obavezno dobijaju.

 

-Radnim danom vi birate vreme početka rođendana.

 

– Po dogovoru o rezervaciji termina, pošaljite SMS sa svim potrebnim podacima. Vaše ime i prezime, godište slavljenika, datum i sat, lokacija rođendana, kao i ko je realizator rođendana (Zoran ili druga ekipa).  Ako ste angažovali dodatnog vodiča, kamermana ili je vaše dete već bilo na rođendanu u mojoj organizaciji na lokaciji koju ste izabrali, dodajte i taj podatak u SMS. Uplatu izvršite u toku dana, ili najkasnije sledećeg dana (ako to pada za vikend, uplatu izvršite u ponedeljak). U slučaju odustajanja obavezno pošaljite SMS kako bi ste oslobodili termin. Ovo pravilo je uvedeno zbog pojedinih neodgovrnih potencijalnih korisnika mojih usluga koji su odustali bez ikakvog obaveštenja.

 

– Termin se smatra zvanično zakupljenim kada na tekući račun 265-6130310000440-60, primalac MKS Zoran, Gavrila Principa 29, uplatite približno 60% ugovorene svote. Polje “svrha uplate” bilo bi poželjno ponovo popuniti sa vašim imenom i prezimenom, datumom i satom, te lokacijom rođendana. Nakon uplate pošaljite mi neizostavno SMS da bi to što pre evidentirali kao i izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… Fotografiju možete proslediti i na viber istog broja, 0628842560, ali tek posle slanja SMS-a. U suprotnom rizikujete da se vaš rođendan preklopi sa nekim drugim.

 

– Dva-tri dana uoči ugovorenog termina, budite slobodni (fini izraz za obavezno) da nazovete i još jednom zajedno proverimo dogovoreno.


Hvala unapred za poštovanje oih pravila koje su uvedene zarad Vaše sigurnosti.


– Budite slobodni da me pozovete bilo kada i kada god imate nešto dodatno da pitate. Jedan od važnijih segmenata mog posla je i da razgovaram sa korisnicima mojih usluga.


​- Broj odloženih rođendana zbog lošeg vremena na godišnjem nivou je više nego minimalan, jer je osnova ovih rođendana hajking, te je uticaj vremena na igru minoran. Hladno vreme, sneg, vetar, magla, čak i nejaka kiša (uz adekvatnu obuću & odeću) nisu prepreka, jer su deca zbog uzbuđena (plus brzo kretanje i trčanje) pod adrenaliskim nabojem i nikada im nije hladno, čak ni zimi. Današnja deca, koja su mahom prezaštićena, svaki rođendan koji je bio održan po kiši i snegu/mrazu, nažalost, prepričavaju kao doživljaj par excellence, jer je većini zabranjeno od strane roditelja da po takom vremenu izlaze van.
Samo se na Balkanu, u okviru Evrope, kiša, sneg i vetar smatraju opasnim po decu. Na ovim prostorima prehladu ne izazivaju virusi već hladnoća. Priroda je izvor svekolikih bolesti i pipanje iste golim šakam je radnja visokog zdrastvenog rizika. Promaju da ne pominjemo, i njenog starijeg brata, vetra… uzročnika najtežih oboljenja. Jedino olujna jaka kiša i nevreme mogu pokvariti ovu čaroliju. U tom slučaju možete rođendan pomeriti za sledeći slobodan termin.


-Pri zakazivanju ovakve vrste rođendana imajte sve ovo na umu, jer priroda nije igraonica gde se prostor veštački greje, vazduh veštaki osvežava, gde se deca igraju na veštačkim materijalima, gde je čak i osvetljenje veštačko… „Sve što je prirodno, dobro je“ – Francois Rabelais


– Snimanje programa nije dozvoljeneo.

Link za specijalno dizajnirane pozivnice za rođendane : klikni ovde


Primer jednog rođendana: klikni ovde
Jovana 0628276626 (kancelarija) od 9 – 15h
Zoran 0628842560 u periodu pre 9h i posle 15h

-Radnim danom odobrava se popust od 30% (od 01.03. do 30.11.)

– Poslednja sedmica jula (radni dani) rezervisana za volonterski kamp u okviru muzičkog festivala “Arlemm”

– Zimski popust. Radni dan 50%, vikend 30% (od 01.12. do 28.02.)

– Rođendani van teritorije beogradskih šuma i parkova, organizuju se jedino radnim danom zbog velikog gubitka vremena za dva izlaska na teren. Cena takvog rođendana u prirodi je kao za vikend

 

Besplatan fotograf za rođendane u prirodi

Ova novost u ponudi funkcioniše već od avgusta 2017. Smatrajte ovo poklonom, a ne kao stavku koja ulazi u cenu. Ako vam fotografije ne stignu za tri dana budite slobodni da me pozovete.

P.S. Sa WeTransfer/a fotografije morate skinuti za sedam dana. Poogledajte i u odeljak za nepoželjenu poštu (spam ili junk mail).

 NOVO U PONUDI

Pored fotografa, koji je obavezno tu, i besplatan, možete naručiti  i snimanje rođendana u HD rezoluciji. Dobićete video klipa tipa best moments. Cena te uskluge je 4000 din.

Termini (vikend) rođendana u prirodi

1. pre podne – 10:30 h

2. po podne – 13:30 h

3. po podne -16:30 h

4. “noćni” rođendan, (najraniji termin je u 19h pa nadalje po vašem izboru) – deca dobijaju baterijske lampe*

Radnim danom vi birate vreme početka rođendana.

*svi beogradski parkovi su osvetljeni kao i delovi gradskih šuma i neretko su baterijske lampe nepotrebne, ali zbog prefiksa, noćni, deca ih obavezno dobijaju

U slučaju da je traženi termin zauzet, možete angažovati mlađe saradnike “MKS Zoran” koji imaju višegodišnje iskustvo u organizivanju dečijih rođendana u prirodi

 

– Po dogovoru o rezervaciji termina, pošaljite sms sa svim potrebnim podacima. Vaše  ime i prezime, godište slavljenika, datum i sat, te lokacijom rođendana. Ako ste angažovali dodatnog vodiča, kamermana ili je vaše dete već bilo na rođendanu u mojoj organizaciji na lokaciji koju ste izabrali, dodajte i taj podatak u sms. Uplatu izvršite u toku dana, ili najkasnije sledećeg dana (ako to pada za vikend, uplatu izvršite u ponedeljak). U slučaju odustajanja obavezno pošaljite sms kako bi ste oslobodili termin. Ovo pravilo je uvedeno zbog pojedinih neodgovrnih potencijalnih korisnika mojih usluga koji su odustali bez ikakvog obaveštenja.

– Termin se smatra zvanično zakupljenim kada na tekući račun 265-6130310000440-60, primalac MKS Zoran, Gavrila Principa 29, uplatite približno 60% ugovorene svote. Polje “svrha uplate” bilo bi poželjno ponovo popuniti sa vašim  imenom i prezimenom, datumom i satom, te lokacijom rođendana. Nakon uplate pošaljite mi neizostavno SMS da bi to što pre evidentirali kao i izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… Fotografiju možete proslediti i na viber istog broja, 0628842560, ali tek posle slanja SMS-a. U suprotnom rizikujete da se vaš rođendan preklopi sa nekim drugim.

– Dva-tri dana uoči ugovorenog termina, budite slobodni (fini izraz za obavezno) da nazovete i još jednom zajedno proverimo dogovoreno.

Hvala unapred za poštovanje oih pravila koje su uvedene zarad Vaše sigurnosti.

– Budite slobodni da me pozovete bilo kada i kada god imate nešto dodatno da pitate. Jedan od važnijih segmenata mog posla je i da razgovaram sa korisnicima mojih usluga.

​- Broj odloženih rođendana zbog lošeg vremena na godišnjem nivou je više nego minimalan, jer je osnova ovih rođendana hajking, te je uticaj vremena na igru minoran. Hladno vreme, sneg, vetar, magla, čak i nejaka kiša (uz adekvatnu obuću & odeću) nisu prepreka, jer su deca zbog uzbuđena (plus brzo kretanje i trčanje) pod adrenaliskim nabojem i nikada im nije hladno, čak ni zimi.

Današnja deca, koja su mahom prezaštićena, svaki rođendan koji je bio održan po kiši i snegu/mrazu, nažalost, prepričavaju kao doživljaj par excellence, jer je većini zabranjeno od strane roditelja da po takom vremenu izlaze van.

Samo se na Balkanu, u okviru Evrope, kiša, sneg i vetar smatraju opasnim po decu. Na ovim prostorima prehladu ne izazivaju virusi već hladnoća. Priroda je izvor svekolikih bolesti i pipanje iste golim šakam je radnja visokog zdrastvenog rizika. Promaju da ne pominjemo, i njenog starijeg brata, vetra… uzročnika najtežih oboljenja.

Jedino olujna jaka kiša i nevreme mogu pokvariti ovu čaroliju. U tom slučaju možete rođendan pomeriti za sledeći slobodan termin.

Pri zakazivanju ovakve vrste rođendana imajte sve ovo na umu, jer priroda nije igraonica gde se prostor veštački greje, vazduh veštaki osvežava, gde se deca igraju na mekim veštačkim materijalima, gde je čak i osvetljenje veštačko… „Sve što je prirodno, dobro je“ – Francois Rabelais

– Snimanje programa nije dozvoljeneo.

 

 

Link za specijalno dizajnirane pozivnice za rođendane : klikni ovde

Primer jednog rođendana: klikni ovde

Jovana  0628276626 (kancelarija) od 9 – 15h

Zoran  0628842560  u periodu pre 9h i posle 15h