Potraga za blagom

Potraga za blagom (Treasure hunt) je fuzija ekologije, hajkinga, orijentiringa, izviđaštva, logike, opšte kulture, fizičke spretnosti. Avantura tako osmišljena da pojedina deca za svoje rođendane iz godine u godinu samo menjaju lokaciju ali ne i igru. Vaše je da odaberete lokaciju, (park, šuma, blok, ulica, brdo, ostrvo…) i termin rođendana. 

Može se slobono reći da je potraga za blagom top igra za sve uzraste.

Obavezno pročitati segment “FAQ- najčešća pitanja” na stranici rođendani. 

Rođendani u prirodi i virus znanja

Potraga za blagom u potpunosti ispunjava ovu moju izmišljenu maksimu skovanu u metrici čuvene Hipokratove izreke: “Neka učenje bude igra, neka igra bude učenje”. Deca veruju da se na ovakvoj vrsti rođendana samo dobro zabavljaju i ne pretpostavljaju da im je u program igre ubačen opasan virus – virus znanja.

Edukativni deo rođendana posvećen je ekologiji i prirodi, koji je naravno podložan promeni. Samom promenom lokacije rođendana ili godišnjeg doba, menja se i naš edukacijski segment, sve u skladu sa aktuelnom florom i faunom. 

Loši vremenski uslovi za ovakvu vrstu programa ne postoje, rođendan se može održati tokom bilo kog godišnjeg doba. Kiša, hladnoća ili sneg, apsolutno ne remete igru. Više o tome u našoj blog priči: Snegom protiv helikopterskog roditeljstva.

Potraga za blagom kao Sveti gral dečije pedagogije

Deca su već po svojoj prirodi radoznala, još ako im dodate vetar u leđa, brda će pomeriti. Motiv je snažan pokretač, i ako je on dovoljno primamljiv, proces sticanja znanja, učenje, ne da nije naporno, dosadno, već naprotiv, postaje izuzetno zanimljivo.

Igra „Potraga za blagom” nije slučajno planeterno popularna jer je, po mom skromnom mišljenju, spoj svekolikih dečijih (ljudskih) aktivnosti.

Traženje blaga je deci beskrajno maštovita aktivnost, toliko da sve što doprinosi tom cilju prestaje da bude teško. Da bude još bolje, igra se odvija na zelenim i šumskim površinama,  a tu je ‘’igračaka’’ bezbroj. Psiholozi tvrde da su nedovršene igračke najbolje, a to su u stvari materijali koji možemo naći u prirodi.

Besplatan fotograf

Ova novost u ponudi funkcioniše već od avgusta 2017. godine. Smatrajte ovo poklonom 🙂 a ne kao stavku koja ulazi u cenu. Ako vam fotografije ne stignu za tri dana budite slobodni da me pozovete.

P.S. Sa WeTransfer-a fotografije morate skinuti u roku od sedam dana. Poogledajte i u odeljak za nepželjenu poštu (spam ili junk mail).

Galerija