Blog

Zašto je zelena boja toliko važna?

Istraživanja u psihologiji boja sugerišu da boje izazivaju psihološke reakcije, utičući na raspoloženje i emocije, a naše reakcije su proizvod iskustva i kulturnih uticaja. Ono što svi znamo, naši preci su ceo svoj životni vek bili okruženi zelenom bojom, bojom zelenilom biljnog sveta. Oni su znali da zeleno u prirodi ukazuje na mesto gde mogu pronaći hranu, vodu i sklonište. Samo taj podatak iz ugla evolucije ljudske rase dosta govori.

Ljudsko oko opaža svetlost u talasnoj dužini od 400 -700 nanometara, a zelena boja se nalazi tačno na sredini spektra, tako da je naše oko najjasnije vidi. Zbog svega izrečenog zelena boja deluje smirujuće i utiče na kvalitet našeg života, a mnoge ljude motiviše i poboljšava im kreativnost.

Danas manje, ali nekada su unutrašnje površine javnih ustanova bile pod obavezno okrečene zelenom bojom. Danas je to trend u restoranima.

Inspirisani prirodom započeli smo naš projekat unikatinih radova od stabilizovane mahovine i lišaja.”Narture”. Naša misija je da stvorimo mirnije, zdravije unutrašnje prostore donoseci blagodeti prirode u zatvorenom prostoru. Dodavanje prirodnog zelenila vašoj poslovnoj zgradi, može pomoći u povećanju produktivnosti, smanjenju stresa i poboljšanju opšteg blagostanja na radnom mestu. Sve isto važi i za vaš privatni dom.

Stabilizovane biljke su prirodne biljke. One su rezultat jedinstvenog procesa konzervacije biljaka, u kome se prirodni sok zamenjuje posebnim rastvorom koji održava njihov prirodan izgled, svežinu i miris dugi niz godina, bez potrebe za korišćenjem zemlje, vode i sunčeve svetlosti.

Više informacija na www.narture.rs

Podeli ovu priču

Nedavne blog priče