Od svih gostujućih predavača na radionicama MKSZ, Uroš je nesumnjivo dečija zvezda No.1. Doista, deo te slave duguje svom hobiju (egzotične životinje), koji je deci beskrajno zanimljiv, ali da poseduje harizmu za decu, videlo se od prve radionice. Tako da je za ovaj edukativni uspona na Avalu zagarantovan uspeh!

Po ko zna koji put idemo sa Urošem na teren, preciznije na Avalu u potragu prvenstveno za insektima, ali nećemo zaobići svakako ni pauke kao i ostale predstavnike paukolikih zglavkara, crve, vodozemce i reptile, to jest, ceo Urošev svet.

Lagani edukativni uspon kreće od podnožja pa sve do vrha. Ova radionica nije poseta nekom gradskom terarijumu, već se moramo potruditi da bi videli bilo kog malog stanovnika ove planine. Osim onih opštepoznatih, za mene je nesumnjiva zvezda programa evropska škorpija (bezopasna). U ovom periodu su bogomoljke u svom ljubavnom zanosu, manje oprezne, pa se i njima nadamo. Podrazumeva se da je i naš najveći tvrdokrilac, jelenak, jedan od ciljeva ove mini ekspedicije.

U Srbiji  živi oko 40.000 vrsta insekata, tako da je realno da ćemo nešto naći.

Svakako ćemo se na radionici i kreativno izraziti u prirodi.

Nedelja 13.09. u 9:00h. Polazimo od Pinosave (skretanje za Avalu – park sa klupama). Roditelji čekaju decu na vrhu Avale. Nalazimo se u 11h kod drvene crkve na vrhu Avale.

Poneti rančić sa užinom i vodom.

Kako je bilo prošli put pogledajte ovde.

Podeli ovu priču