Događaj

Jezero Duboki potok – Porodična radionica

Datum održavanja

05/12/2021

Vreme održavanja

09:30

Mesto održavanja

Jezero Duboki potok

Trajanje

150 minuta

Broj učesnika

/

Preporučeni uzrast

/

Prisustvo roditelja

da

Duboki potok je veštačko jezero, zemljana brana, površine oko sedam hektara, na nekih trideset kilometara od centra Beograda – pola sata vožnje kolima.


Da vam ne bih prepisivao podateke sa neta, koje i sami možete pronaći, rećiću vam svoje impresije sa mog prvog susreta sa jezerom pre nekoliko godina. Jezerska voda je relativno čista, jer nigde u blizini nema zagađivača. Po rečima jednog meštanina, može čak i  da se pije, ali je utisak priobalja, ne baš na nivou. Da ne krivim samo korisnike jezera (ribolovci, kupači…), na ovoliku površinu, samo jedan kontejner. Premalo. Jedna strana jezera obrasla šumom, sa par izvora, po meni daleko lepša.


Nalazimo se u nedelju 05. decembara u 09:30 h ispred Kajak kluba „Barajevo“ – Etno kluba „Duboki potok“.

Krećemo u laganu šetnju oko jezera.

Klasičan hajking nadogradićemo porodičnom igrom „Veliko, veće, najveće“. Porodice će tražiti i najveće primerke, većinom, flore, to jest, pojedinih njenih delova kao npr:
– Najveći list
– Naveća šišarka
– Najduže pero ptice
– Najveća gljiva… i još desetine pojmova

Svaka porodica dobija po jedan merni instrument – metar, i listu pojmova koje treba pronaći. Tražene pojmove fotografisati prilikom merenja (u kadru metar obavezno) a na vrhu, proglašenje pobednika.
.

Na kraju rute prebrojavanje, proglašavamo pobednika, dodeljujemo tradicionlnu nagradu.


U jednoj od pauza takmičarska igra povezana sa vodom, drvetom, kanapom i kamenom.

Povratak na polaznu tačku, na šljunkovitu plažu, za nekih, dva i po sata.

Pogledajte fotografije sa predhodne radionice na istoj lokaciji OVDE

Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%.

2000 din. porodična karta/pojedinačna 1000 din.


Dan uoči radionice (subota) porodična 2300 din./pojedinačna 1150 din.


Na dan radionice porodična 2600 din./pojedinačna 1300 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Porodična potraga za blagom

Na programu je ponovo jedna od najzanimljivijih porodičnih igara. Igra toliko popularna, inspirativna i za decu i za roditelje, da je ne treba ništa posebno predstavljati. Oni koji su već

Pročitaj više...
Izleti
Zoran Raković

Selu u pohode

Ova porodična radionica je ujedno najva za “Zimski dečiji kamp” koji će se realizovati za vreme školskog zimskog raspusta na pomenutom imanju Na samo 20–ak minuta vožnje od centra, u

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.