Ponovo krećemo u pohode beogradskim zaboravljenim izletištima, a ovaj put ka nekada omiljenoj vikend destinaciji političke vrhuške, a sada, mestu gde je vreme stalo.

Jezero Trešnja je malo veštako jezero na nekih pola sata vožnje od Beograda, napravljeno zarad rezervi vode u slučaju šumskih požara. Okruženo je šumom, a u jednom delu izrastao je ševar.

Inače, jezero je ovekovečeno u legendarnoj sceni glumačkih doajena Seke Sabljić i Bore Todorovića, u Šijanovom filmu „Maratonci trče poćasni krug“.

O nekadašnjem sjaju ovog mesta svedoči i napušteni hotel. Pozicija jezera u sred šume, pozicija hotela pored jezera… sve idealno, ali ovo je Srbija, i sve što je dobro i lepo valja mu propasti.

Porodično druženje počinjemo  šetnjom kroz šumu a u okviru nje edukativna igra, „Na slovo, na slovo“.

Po povratku kraća pauza, a zatim zabavne igre sa vodom na obali jezera. Za ove aktivnosti jedan deo rekvizita poneću ja, a vi ponesite pištolje na vodu. Mislim da nije potrebno naglasiti da treba da budete adekvatno odeveni za ovakve igre.

Dok bude trajao program na usluzi će biti moj roštilj. Ko želi neka ponese nešto od hrane, za decu i za sebe (kao i vodu i piće), a ako bude vegeterijanaca koji ponesu povrće, oni imaju prvenstvo za grilovanje. Ove godine nisam siguran da li ćemo imati plaćenog roštiljdžiju kao na prvoj radionici. Ako ništa, kao mnogo puta pre toga, smenjivaćemo se na mestu glavnog kuvara. Bilo bi dobro da neko od roditelja, isto ponese jedan roštilj kao prošle godine da smanjimo period čekanja.

Poslednji deo programa je posvećen hedonizmu. Uživanje u hrani  i kupanju u jezerskoj vodi.  Ne zaboravite da ponesete kupaće kostime. Kupanje nije obavezno, a ako budemo imali kvorum  organizovaćemo i neke igre u jezeru.

Nalazimo se u 9h 05.07.2020. kod jezera Trešnja. Da se ponovo ne bi desilo da neko pita „a kako do tamo“  verujem da svi imate android telefone. Ukucajte navođenje na Guglovoj mapi (i ja sam tako prvi put došao) i nema omaške. Auto parkirajte npr. kod napuštenog hotela pored jezera (fotka postavljena na dnu teksta) ili bilo gde drugde gde je moguće. Naravno. Može se doći i gradskim prevozom, linija 404 – 408, stanica Trešnja.

Oficijalni deo traje do 12h, ali kao i uvek, ostaje se ko koliko želi, a neki put je to potrajalo i do …

Izletište poseduje nešto klupa i stolova ali ipak ponesite obavezno prostirke.

PODSETNIK. Poneti: flomaster (verovatno ću ja poneti za sve ali…), pištolje na vodu, nešto za grilovanje (ko želi), vodu i piće, kupaće kostime, prostirke za sedenje/ležanje

Pogledajte jedan detalj atmosfere sa prošle radionice

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%.

1500 din. porodična karta/pojedinačna 800 din.

Dan uoči radionice porodična 1800 din./pojedinačna 800 din.

Na dan radionice porodična 2000 din./pojedinačna 1000 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran, G. Principa 29  – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms

Zoran 0628842560

Podeli ovu priču