Ponovo krećemo u pohode beogradskim zaboravljenim izletištima, a ovaj put ka nekada omiljenoj vikend destinaciji političke vrhuške , Jezero Trešnja , a sada, mestu gde je vreme stalo.


Jezero Trešnja je malo veštako jezero na nekih pola sata vožnje od Beograda, napravljeno zarad rezervi vode u slučaju šumskih požara. Okruženo je šumom, a u jednom delu izrastao je ševar.
Inače, jezero je ovekovečeno u legendarnoj sceni glumačkih doajena Seke Sabljić i Bore Todorovića, u Šijanovom filmu „Maratonci trče počasni krug“.


O nekadašnjem sjaju ovog mesta svedoči i napušteni hotel. Pozicija jezera u sred šume, pozicija hotela pored jezera… sve idealno, ali ovo je Srbija, i sve što je dobro i lepo valja mu propasti.

Porodični izlet počinjemo šetnjom kroz šumu a u okviru nje edukativna igra, „Na slovo, na slovo“( papir + flomaster).

Po povratku iz hajkinga, kratka pauza koju možete iskoristiti za obrok ili jednostavno za odmor (ponesite piknik prostirku). Nakon mini odmora prelazimo na izradu porodičnih splavova. Dobijate kanap i makazice a od materijala dostupnog u prirodi (grančice), konstruišete splav sa jedrima (lišće).


Pobednik je ona porodica čiji se splav najdalje udalji od početne tačke porinuća u jezero, za određeno vreme.


Sledi tradicionalna nagrada.

Nalazimo se u Nedelju 9:30h 21.11.2021. kod jezera Trešnja. Da se ponovo ne bi desilo da neko pita „a kako do tamo“ verujem da svi imate android telefone.

Ukucajte navođenje na Guglovoj mapi (i jasam tako prvi put došao) i nema omaške. Auto parkirajte npr. kod napuštenog hotela pored jezera (fotka postavljena u okviru teksta) ili bilo gde drugde gde je moguće.

Naravno. Može se doći i gradskim prevozom, linija 404 – 408, stanica Trešnja.


Radionica traje dva i po sata.

Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%.

2000 din. porodična karta/pojedinačna 1000 din.


Dan uoči radionice (subota) porodična 2300 din./pojedinačna 1150 din.


Na dan radionice porodična 2600 din./pojedinačna 1300 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Pogledajte alume sa fotografijama sa predhodnih radionica:

Jezero Trešnja 2020

Porodični izlet na jezero Trešnja

Najava porodičnog izleta na jezero Trešnja – nedelja 30.09.2018

Podeli ovu priču