Događaj

Jezero Trešnja

Datum održavanja

30/09/2018

Vreme održavanja

10:00

Mesto održavanja

Jezero Trešnja

Trajanje

3h

Broj učesnika

/

Preporučeni uzrast

/

Prisustvo roditelja

da

Ponovo krećemo u pohode beogradskim zaboravljenim izletištima, a ovaj put ka nekada omiljenoj vikend destinaciji političke vrhuške, a sada, mestu gde je vreme stalo.

Jezero Trešnja je malo veštako jezero na nekih pola sata vožnje od Beograda, napravljeno zarad rezervi vode u slučaju šumskih požara. Okruženo je šumom, a u jednom delu izrastao je ševar.

Inače, jezero je ovekovečeno u legendarnoj sceni glumačkih doajena Seke Sabljić i Bore Todorovića, u Šijanovom filmu „Maratonci trče poćasni krug“.

O nekadašnjem sjaju ovog mesta svedoči i napušteni hotel. Pozicija jezera u sred šume, pozicija hotela pored jezera… sve idealno, ali ovo je Srbija, i sve što je dobro i lepo valja mu propasti.

Evo foto izveštaja sa jezera od pre neki dan
Porodično druženej počinjemo mini hajkingom šumskom stazom do jednog nekadašnjeg izvora. Povratak, paralelnom (pod nagibom) uskom stazicom kroz šumu, koja se čak i gubi, da planinarske cipele opravdaju svoje postojanje. Roditelji sa malom decom mogu se vratiti istim putem. Pri poratku skupljamo grančice i velike listove za splav.

Posle kraćeg odmora fokusiramo se na izradu mini splava od prirodnog materijala. Porodični rad. Na kraju „razapinjemo jedra“, porinjavamo ih u jezero i formiramo flotu. „Pobednik“ je onaj čiji splav najdalje stiigne. Naravno, gleda se i umetnički dojam 
Biće tu još nekih aktivnosti.

Dok se još budu pravili splavovi, zapaliće se roštilj. Ponesite šta želite, za decu i za sebe. Ako bude vegeterijanaca koji ponesu povrće, imaju prvenstvo za grilovanje 

Ostatak vremena – opustiti se i uživati u sunčanom danu pored jezera

Nalazimo se u 10h 30.09.2018. kod jezera Trešnja. Da se ponovo ne bi desilo da neko pita „a kako do tamo“  verujem da svi imate android telefone. Ukucajte navođenje na Guglovoj mapi (i ja sam tako došao) i nema omaške. Auto parkirajte kod napuštenog hotela pored jezera (fotka postavljena u okviru eventa kao post). Naravno. Može se doći i gradskim prevozom, linija 404 – 408, stanica Trešnja.
Oficijalni deo traje do 13h, ali kao i uvek, ostaje se ko koliko želi, a neki put je to potrajalo i do …

Izletište poseduje nešto klupa i stolova ali ipak ponesite obavezno prostirke, vodu, hranu – nešto za grilovanje po želji. Roštilj & ćumur nosim ja.

CENA:

Porodična karta 1000 din. zaključno sa petkom 28.09. – za prijavljene na mailing listu

Porodična karta 1400 din. zaključno sa subotom 29.08. – za prijavljene na mailing listu

Pojedinačna karta 650 din. – – za prijavljene na mailing listu

Za ostale 1500 din.

Plaćanje na licu mesta – cena duplo veća

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/sms/inbox

Zoran 0628842560

P.S. Prijavite se na mailing listu “MKS Zoran” kako bi direkno dobijali obaveštenja o novim radionicama

http://zoranodrampe.wixsite.com/kreativnistudiozoran/prijava-na-mailing-listu

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.