Događaj

Prolećno samoniklo jestivo bilje

Datum održavanja

14/03/2021

Vreme održavanja

10:30

Mesto održavanja

Stepin lug

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

\

Preporučeni uzrast

\

Prisustvo roditelja

da

Samoniklo bilje vodi konstantnu borbu za opstanak, zbog velike konkurencije i zgusnutnog staništa i često spas potraži na poljoprivrednim površinama. Kada se nađu na pogrešnom mestu čovek ga istrebljuje i njegova pojava je gotovo uvek nepoželjna. Ono što čovek zanemaruje je lekovitost i jestivost korovskog bilja, pored toga što je dostupno svuda vrlo je hranljivo i nije tretirano hemijskim sredstvima što ga čini višestruko zdravijim od biljaka koje kupujemo u marketima.

Svakog 28. marta obeležava se dan poštovanja korovskog bilja. Taj datum je samo povod da organizujemo radionicu na temu prolećnog jestivog samoniklog bilja.

Radionica će biti prilagođena dečijem uzrastu (bez obzira što će biti dozvoljeno prisustvo i roditelja) gde će učesnici uz blagi hajking imati priliku da probaju jedan broj jestivog bilja na čijem staništu budemo bili. Susrešćemo se sa korprivom, maslačkom, broćikom, jagorčevinom, vlašcem, ljubičicom… od kojih ćemo na kraju napraviti ukusnu šumsku salatu. Deca/roditelji će “naučiti” da prepoznaju određene vrste i upoznaju nihove vrednost i dobrobiti po naše zdravlje. Na jednoj od pauza predviđeno je obedovanje i kreativna radionica.

Nedelja  14.03. u 10:30h Stepin lug  – parking ispred spuštene rampe (pogledaj fotku). Povratak na isto mesto za sat i po vremena.

Radionica će se snimati za potrebe inostranog tržišta

CENA:

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%.

900 din. po osobi (dete ili odrasla osoba – ista je cena)

Dan uoči radionice (subota) 1200 din. po osobi

Na dan radionice 1500 din. po osobi

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran, G.Principa 29 – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms

Zoran 0628842560

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.