Ova porodična radionica je ujedno najva za “Zimski dečiji kamp” koji će se realizovati za vreme školskog zimskog raspusta na pomenutom imanju

Na samo 20–ak minuta vožnje od centra, u kojem dominira sivilo betona i asfalta, nalazi se nešto tako netipično za Beograd. Uspešno seosko domaćinstvo. U zemlji gde sve više ima sela koja nemaju ni jednog stanovnika, u gradu u kojem deca pre upoznaju slona nego kravu, slika ovog seoskog domaćinstva izgleda nestvarno. Posebna zanimljivost je ta što je ovo domaćinstvo učestvovalo u projektu „Mali farmer“ namanjenom deci.


Domaćinstvo braće Rajković (selo Zuce), po četvrti put otvara svoje kapije za beogradske porodice. Deca i roditelji će prvi deo ovog druženja provesti u aktivnim porodičnim igrama na pomenutom imanju i hranjenju životinja: krunjenje kukuruza, kamena sa ramena, prevlačenje konopcom, prenošenju debla, trka u kolicima, streličarstvo… Nakon toga sledi hedonistički deo. Domaćinski ručak koji zbog hladnijeg vremena neće biti na otvorenom

PONETI GOTOVINU! U dvorištu će biti organizovan „Bazar domaćih proizvoda“ lokalnih poljoprivrednih proizvođača iz podavalskih sela, gde će te moći da kupite njihove proizvode po diskontnim cenama.


Pogledajte fotografije sa predhodnih radionica 2020 i 2021


Evo teksta koji samo dobili od Marije „Avalainfo“:


„Domaćinstvo Rajković (otac Miša, majka Bilja i sinovi Dejan i Nenad) decenijam žive seoskim životom, dok nisu momci – sinovi modernizovali par stvari prvenstveno što se tiče brendiranja sopstvenih proizvoda. Cela porodica je veoma vredna i rezultati toga su zaista i vidljivi.

“Momci su „modernizovali domaćinsku proizvodnju“ i usmerili su se najviše kako na preradu voća, tako i na uzgoj povrća. Prodali su krave i napravili brendove „Rakija Potpis“, “Rakija Radost” i „Avalski kutak” pod kojima plasiraju slatki i slani program (zimnicu, sokove itd). Sa rakijom Potpis (nekada rakija Braća Rajković i rakija Vožd) je domaćinstvo pokupilo sad već veliki broj ozbiljnih nagrada, i iste možete naći samo u elitnim lokalima Beograda.


Takođe, kao pravo seosko domaćinstvo, kada god imaju prilike, svoje proizvode nude na Pijaci Bloka 45, Kalenić pijaci, a možete ih naći i na lokalnim manifestacijama – događajima na turističkom kompleksu Avale, vikendom na štand kućici kod hotela „Avala“…

Domaćinstvo već ima iskustva i sa porodičnim i sa posetama većih grupa dece (aktivno učestvovali u projektu “Mali farmer”, gde domaćini naprave takvu atmosferu da deca uživaju u svakom momentu provedenom na selu”).


Preporučena gumena/vodootporna obuća za porodične igre


Jelovnik će dosta ličiti na sve predhodne koji je oduševio sve radioničare (posni jelovnik uključen): pite, projare, posni pasulj, pekarski krompir, suvo meso, beli sirevi, kačkavalji, turšija, zimnica, pečena slaninica, kiseli kupus sa suvim mesom, grilovano povrće i ražnjići, domaća pića (brendirana rakija, vina, domaći sokovi, lokalno brani čajevi) i ostale bakine slatke đakonije tipa vanilice, lenja pita, pečene jabuke, pečene dunje itd.

Mislim da nije potrebno naglasiti da su hrana i piće domaće proizvodnje, sa imanja domaćina, što je u retkim beogradskim restoranima pravi ekskluzivitet.

Mesta ima za oko 15 porodica

Pogledaj na mapi gde se nalazi domaćinstvo OVDE

Cena je ista kao za predhodni put, nije promenjena uprkos inflaciji, a to važi i za cene obroka. Navedene cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%. Zbog ograničenog broja učesnika, uplatu izvršiti u roku od 24h po prijavi.


Za ovu radionicu ne važe besplatni vaučeri.

Cena:

Minimalna cena za jednu porodicu 4.900 dinara (2000 dinara porodična karta + obavezan jedan obrok za jedno dete (950 din.) i odraslu osobu (1.950 din.) Piće je uključeno u cenu, neograničena količina. U restoranima to je neretko i skuplja stavka od hrane.

Cena pojedinačne karte za odraslu osobu: 2.950 dinara
Cena pojedinačne karte za dete: 1.950 dinara

Podrazumeva se da možete naručiti obroke za sve članove porodice, kao i platiti na licu mesta ako se neko predomisli. Na prošlim radionicama, oni koji nisu upaltili ručak unapred, videvši šta je sve servirano odmah uplatili i pretplatili 🙂

Dan uoči radionice (subota) cena porodične karte je 2.300 din./pojedinačna 1.150 din. + dva obavezna obroka

Na dan radionice porodična 2.600 din./pojedinačna 1.300 din. + dva obavezna obroka

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (screenshot iz e-banking aplikacije ili fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja

Obavezno zakazivanje putem SMS-a
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču