Događaj

Selu u pohode

Datum održavanja

12/02/2023

Vreme održavanja

09:30

Mesto održavanja

Domaćinstvo braće Rajković

Trajanje

180 min

Broj učesnika

15 porodica

Preporučeni uzrast

\

Prisustvo roditelja

da

Na samo 20–ak minuta vožnje od centra, u kojem dominira sivilo betona i asfalta, nalazi se nešto tako netipično za Beograd. Uspešno seosko domaćinstvo. U zemlji gde sve više ima sela koja nemaju ni jednog stanovnika, u gradu u kojem deca pre upoznaju slona nego kravu, slika ovog seoskog domaćinstva izgleda nestvarno. Posebna zanimljivost je ta što je ovo domaćinstvo učestvovalo u projektu „Mali farmer“ namanjenom deci.


Domaćinstvo braće Rajković (selo Zuce), po treći put, otvara svoje kapije za beogradske porodice. Deca i roditelji će osim obilska, najveći deo vremena provesti u seoskim dnevnim aktivnostima poput hranjenja domaćih životinja, sađenju povrća, upoznavanju sa alatima i naravno porodičnim igrama (streličarstvo, kamena sa ramena, trka kolicima, krunjenje kukuruza, cepanje drva… ) i na domaćinskom ručku koji zbog hladnijeg vremena neće biti na otvorenom.

PONETI GOTOVINU! U dvorištu će biti organizovan „Bazar domaćih proizvoda“ lokalnih poljoprivrednih proizvođača iz podavalskih sela, gde će te moći da kupite njihove proizvode po diskontnim cenama.


Pogledajte fotografije sa predhodne radionice OVDE 2020 i OVDE 2021


Evo teksta koji samo dobili od Marije „Avalainfo“:


„Domaćinstvo Rajković (otac Miša, majka Bilja i sinovi Dejan i Nenad) decenijam žive seoskim životom, dok nisu momci – sinovi modernizovali par stvari prvenstveno što se tiče brendiranja sopstvenih proizvoda. Cela porodica je veoma vredna i rezultati toga su zaista i vidljivi.

“Momci su „modernizovali domaćinsku proizvodnju“ i usmerili su se najviše kako na preradu voća, tako i na uzgoj povrća. Prodali su krave i napravili brendove „Rakija Potpis“ i „Avalski kutak” pod kojima plasiraju slatki i slani program (zimnicu, sokove itd). Sa rakijom Potpis (nekada rakija Braća Rajković i rakija Vožd) je domaćinstvo pokupilo sad već veliki broj ozbiljnih nagrada, i iste možete naći samo u elitnim lokalima Beograda.


Takođe, kao pravo seosko domaćinstvo, kada god imaju prilike, svoje proizvode nude na Pijaci Bloka 45, Kalenić pijaci, a možete ih naći i na lokalnim manifestacijama – događajima na turističkom kompleksu Avale, vikendom na štand kućici kod hotela „Avala“…

Domaćinstvo već ima iskustva i sa porodičnim i sa posetama većih grupa dece (aktivno učestvovali u projektu “Mali farmer”, gde domaćini naprave takvu atmosferu da deca uživaju u svakom momentu provedenom na selu.”


Preporučena gumena obuća i kabanica.


Jelovnik će dosta ličiti na prošlogodišnji koji je oduševio radioničare: pite, projare, suvo meso, beli sirevi, kačkavalji, turšija, zimnica, pečena slaninica, kiseli kupus sa suvim mesom, grilovano povrće i ražnjići, domaća pića (brendirana rakija, vina, domaći sokovi, lokalno brani čajevi) i ostale bakine slatke đakonije tipa vanilice, lenja pita, pečene jabuke, pečene dunje itd.

Mislim da nije potrebno naglasiti da su hrana i piće od proizvoda sa imanja domaćina, što je u retkim beogradskim restoranima koji tako nešto imaju u ponudi pravi ekskluzivitet.


Nalazimo se na imanju Rajkovića u nedelju 12.02. u 9:30h.

Program, zajedno sa ručkom, traje 3h. Za putanju kucati na Google Maps „Domaćinstvo braće Rajković – Avalainfo.com“
Mesta ima za oko 15 porodica.

CENA (iste kao prošlogodišnje, nismo ih menjali uprkos inflaciji, to važi i za obrok)
Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%. Zbog ograničenog broja učesnika, uplatu izvršiti u roku od 24h po prijavi.


Za ovu radionicu ne važe besplatni vaučeri.


Cena: 2000 din porodična karta/pojedinačna 1000 din. + obavezan jedan obrok za jedno dete (950 din.) i odraslu osobu (1950 din.) – svo piće uključeno u cenu (u restoranima, to je neretko i veća stavka od hrane). Ukupna minimalna cena za porodicu je 4900 din. ( i pojedinačna 2950 ili 1950 din.). Podrazumeva se da možete naručiti obroke za sve članove porodice, kao i na licu mesta ako se neko predomisli. Naglasite ako naručujete vegeterijanski obrok.


Na prošlim radionicama, oni koji nisu upaltili ručak unapred, videvši šta je sve servirano… odmah uplatili i pretplatili 🙂


Dan uoči radionice (subota) porodična 2300 din./pojedinačna 1150 din. + dva obavezna obroka


Na dan radionice porodična 2600 din./pojedinačna 1300 din. + dva obavezna obroka


Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Prijavom na 2 radionice dobijate 25% popusta na drugu jeftiniju radionicu.

Prijavom na 3 radionice (2 dečije i 1 porodična), dobijate 25% na radionicu “Star Wars” i 50% na ” Noćna avantura – potraga za blagom” dečiju radionicu.

  1. Noćna avantura – potraga za blagom – petak 10. februar u 18:30h
  2. Star wars – subota 11. februar u 17:30h
  3. Selu u pohode – nedelja 12. februar u 9:30h

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.