Događaj

Upotreba noža za decu – Pravimo kućice od grane

Datum održavanja

06/06/2021

Vreme održavanja

10:00

Mesto održavanja

Ada Safari

Trajanje

90 min

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Upotreba noža je neizostavna tehnika kada je u pitanju boravak u prirodi, neću se ponavljati i pričati ponovo o tome koliko je bitno da je deca savladaju.

Evo isečka jednog mog teksta na temu upotreba noža:

„Oni koji su duboko povezani sa prirodom sa nožem hode, sa nožem spavaju. On im je kao najbolji prijatelj i neretko ima status polubožanstva. Dakako da ima i svoje lično ime. I danas je u ruralnim sredinama teško sresti stariju osobu a da uvek pri sebi nema čakiju/britvu/perorez. Da li zato što sam i ja ostario, ili zbog prirode posla, u moj torbici pored kojekavih ovovremenskih elektronskih gedžeta svoje mesto je našao i nožić na preklapanje.

Toliko o tome da li treba deca da se upoznaju sa najkorisnijom rekvizitom u prirodi…. “

Ceo blog: “Da li dete treba da koristi nož u prirodi?” OVDE

Ovaj put dobijaju nešto deblje grane, a potrudiću se i da budu sirove, jer su suve suviše tvrde za dečije ruke.

Za ovaj konkretan rad, bilo bi i više nego dobro da kora bude što tamnija, zbog kontrasta, ali i to ne smem obećati. Za ovaj uzrast najbitnije je da izabrano drvo bude što mekše, tako da će to biti primarno.

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.