Verovatno svima nama prva pomisao na pećinsko slikarstvo je u stvari pomisao na Altamiru. Nije ni čudo što je pronalazač istih umro sa sramnim belegom prevaranta koji je oslikao pećinu, jer umetnički nivo slika i crteža ničim ne upućuje na doba pre toliko hiljada godina. Priča se da je Pikaso posle posete čuvenoj pećini rekao: ”Posle Altamire, sve je dekadencija.”

Na podlozi, nalik kamenoj, deca će uraditi na svoj način replike bizona iz pećine Altamire. Držaćemo se principa tadašnjih postulata pećinskog slikarstva. Koristićemo samo dve-tri boje. Naravno da ćemo uraditi i čuveni pećinski potpis autora, potpis šakom.

Deca će se okušati u ovoj slikarskoj tehnici i na način kao su to radili i naši predci izvorno u pećinama: stojeći, ležeći, u polumraku, uz treperavu svetlost vatre (u našem slučaju sveća), a sve to na velikom, da ne kažemo, ogromnom, formatu.

Podrazumeva se kratki edukativni video na projektoru o paleolitskom pećinskom slikarstvu, kako su nastali prvi crtezi i prve boje.

Radionicu realizuju Danilo i Jovana.

Fotografije sa predhodne radionice “Altamira kroz dečiju vizuru” pogledajte OVDE

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču