Događaj

Jezero Trešnja – porodična radionica

Datum održavanja

05/08/2023

Vreme održavanja

09:00

Mesto održavanja

Jezero Trešnja

Trajanje

2,5h

Broj učesnika

/

Preporučeni uzrast

/

Prisustvo roditelja

da

Jezero Trešnja je malo veštačko jezero na nekih pola sata vožnje od Beograda, napravljeno zarad rezervi vode u slučaju šumskih požara. Okruženo je šumom, a u jednom delu izrastao je ševar.
Inače, jezero je ovekovečeno u legendarnoj sceni glumačkih doajena Seke Sabljić i Bore Todorovića, u Šijanovom filmu „Maratonci trče počasni krug“.


O nekadašnjem sjaju ovog mesta svedoči i napušteni hotel. Pozicija jezera u sred šume, pozicija hotela pored jezera… sve idealno, ali ovo je Srbija, i sve što je dobro i lepo valja mu propasti.


Porodični izlet počinjemo šetnjom kroz šumu, a u okviru nje edukativna igra, „Na slovo, na slovo“ (papir + flomaster).

Po povratku iz hajkinga, kratka pauza koju možete iskoristiti za obrok ili jednostavno za odmor (ponesite piknik prostirku).

Nakon mini odmora prelazimo na izradu porodičnih splavova. Dobijate kanap i makazice, a od materijala dostupnog u prirodi (grančice), konstruišete splav sa jedrima (lišće).


Pobednik je ona porodica čiji se splav najdalje udalji od početne tačke porinuća u jezero, za određeno vreme.
Sledi tradicionalna nagrada.

Ako bude ostalo vremena, organizujemo još neku porodičnu igru poput ovih sa fotografija sa predhodnih letnjih radionica na jezeru Trešnja. Više fotografija pogledaj OVDE

Nalazimo se u subtu u 9h 05.08.2023. kod jezera Trešnja. Da se ponovo ne bi desilo da neko pita „a kako do tamo“ verujem da svi imate mobilne telefone.

Ukucajte navođenje na Guglovoj mapi (ja sam tako prvi put došao) i nema omaške. Auto parkirajte npr. kod napuštenog hotela pored jezera ili bilo gde drugde gde je moguće.

P.S. Ja se tradicionalno kupam svake godine u jezeru bez obzira na plutajuće bilje i muljevito dno (moje fotke sa sinom u vodi od pre 7 dana), kao i deo roditelja i dece na ovim radionicama. Možete poneti kupaći, a takođe i roštilj ako želite da ostanete posle radionice i uživate u hladu hrastova pored vode.

Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%.

2000 din. porodična karta/pojedinačna 1000 din.


Dan uoči radionice porodična 2300 din./pojedinačna 1300 din.


Na dan radionice porodična 2700 din./pojedinačna 1700 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje SMS-om
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.