Događaj

Najkorisnije oruđe u prirodi

Datum održavanja

11/11/2020

Vreme održavanja

10:00

Mesto održavanja

Ada Ciganlija kod „Centara za osobe sa invaliditetom“ -Ada Safari

Trajanje

60 minuta

Broj učesnika

8

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

♦ Svako dete je nezavisno u ovoj radionici. Socijalni kontakt sa ostalom decom će biti onakav kakvim ga dete/roditelj odredi.

Većina naučnika se slaže sa konstatacijom da je nož jedno od prvih oruđa koje je čovek osmislio da bi omogućio sebi opstanak u prirodi.

Na radionicama u prirodi, da bih deci što jednostavnije objasnio značaj noža u prirodi, poredim ga sa značajem koji danas ima mobilni telefon u našim životima.

Ova radionica će biti na nivou upoznavanja i početnih koraka kada je u pitanju upotreba noža u prirodi. Red teorije, red prakse.

Evo isečka jednog mog teksta na tu temu:

„Oni koji su duboko povezani sa prirodom sa nožem hode, sa nožem spavaju. On im je kao najbolji prijatelj i neretko ima status polubožanstva. Dakako da ima i svoje lično ime. I danas je u ruralnim sredinama teško sresti stariju osobu a da uvek pri sebi nema čakiju/britvu/perorez. Da li zato što sam i ja ostario, ili zbog prirode posla, u moj torbici pored kojekavih ovovremenskih elektronskih gedžeta svoje mesto je našao i nožić na preklapanje.

Toliko o tome da li treba deca da se upoznaju sa najkorisnijom rekvizitom u prirodi.

Evo par pravila koje možete dati svom detetu:

– najopsniji nož je tup nož, jer on traži ogromnu silu, a nju nije lako kontrolisati

– uvek se postaraj da ti niko nije na dohvat ruke kada radiš nožem

– nož u početku uvek koristi u sedećem položaju

–  kada sediš, neka ti laktovi budu na kolenima… itd.“

Deca dobijau na korišćenje dečije rukavice otporne na sečenje i dečiji nož “Opinel – My First”

Sreda 11.11. u 10h Ada Ciganlija  kod „Centara za osobe sa invaliditetom“ (pogledaj fotku). Povratak na isto mesto za sat vremena. Ako se popuni prva grupa, formira se druga grupa koju će voditi moj saradnik. U slučaju da i ona bude popunjena, sledeći termin je u 11:30h.
PAŽNJA. Nemojte kasniti. Ovaj put ne čekamo 15 min. Za ovu radionicu, zbog izuzetno malog broja mesta u slučaju odustajanja, za potrebe organizacionih troškova zadržava se 50% od uplaćenog iznosa.

CENA:

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

900 din. po detetu

Dan uoči radionice (utorak) 1200 din.

Na dan radionice 1500 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran, G. Prinipa 29 – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms

Zoran 0628842560

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.