Događaj

Pravimo Trojanskog konja

Datum održavanja

13/11/2021

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Jedan od glavnih stubova evropske civilizacije je upravo celokupno intelektualno nasleđe Antičke Grčke. Na tom stubu jedan od tambura (valjak) je mit o Trojannskom ratu, a prelepa kanelura je legenda o Trojanskom konju. Čak i tvorac „Ilijade“ i „Odiseje“, odakle i crpimo saznanja o gore pomenutom, antički pesnik Homer, najverovatnije je isto samo jedna lepa legenda.

O najpoznatijem konju na svetu verovatno znate skoro sve, osim da i onu stvari i nije bio konj  već klasična opsadna sprava iz tog veka koja je bila obložena mokrim konjskim kožama kao zaštita od zapaljivih projektila raznih vrsta.

Kako god bilo, ova legenda pleni i inspiriše ljude hiljadama godina unazad, i evo je napokon i kod nas kao radionica za decu. Pravićemo Trojnaskog konja ali i odvažnog Odiseja i njegove najhrabrije saborce koji su se sakrili u utrobu te neoubičajene naprave.

Na početku, zna se. Kratki edukativni film na projektoru.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Subota 13. Novembar u 18:00h

Radionicu vode Danilo i Jovana.

CENA:

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%.

900 din. po detetu

Dan uoči radionice (sreda) 1200 din.

Na dan radionice 1500 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.