Ako izuzmemo elektronske uređaje, poput tableta, mobilnog, konzole za igrice, neke od najpopularnijih klasičnih igračaka kod dece su dinosaurusi, roboti, lutke, autombilčići, figure akcionih junaka, lego setovi, lopta… Vi možete sami dopuniti ovaj spisak, ali garantujem da ste prisustvovali barem jednom sceni gde se deca sa praznom kartonskom kutijom, paiprnom kesom ili komadom kanapa igraju sa takvim žarom kakav nismo mogli videti u njihovim očima ni sa jednom pomenutom igračkom u rukama. To isto važi i za mornarske merdevine svima znane. Običan konopac za penjanje, takođe. A za sve one koji se pitaju šta je to sleklajn tj. slackline evo nekih delova sa sajta „Naturala“:

„Drevna učenja kažu da je ravnoteža čovekovo prirodno stanje i smisao života. Prava ravnoteža postiže se potpunom usredotočenošću, mirnoćom i opuštanjem. Kakve to veze ima s kamionskom gurtnom razapetom između dva drveta? Odgovor krije – slackline.

Ovaj način vežbe poboljšava ne samo fizičku, već i psihičku kondiciju, naročito moć koncentracije. Mnogi sportisti koriste ovu disciplinu za održavanje forme (pogotovo penjači i alpinisti), ali veliki broj ljudi ˝slacka˝ rekreativno, zbog vlastitog zadovoljstva i zabave

Evo nekih razloga zašto sleklajn: razvijanje snage, pokretljivosti i koordinacije, poboljšava brzinu reakcije, bolja povezanost leve i desne hemisfere, podstiče razvoj ravnoteže i motorike,  smanjenje rizika od neravnomernog preopterećivanja zglobova, jačanje muskulature zglobova stopala i kolena, podstiče unutrašnji mir…  „

Kada su u pitanju mornarske merdevine, konopac za penjanje, dobiti za telo i duh su slične. Za decu koju dođu na ovu radionicu najbitnije da će biti zabavno i da klasičan strah od visine ili pada zamene svešću o riziku.

Pre nego što se deca oprobaju na mornarskim merdevinama, prvo će pokušati da se ponu uz na daleko lakši izazov. Naše sklopive teleskop merdevine, koje koristimo sa postavljanje svih “instrumenata” za ovu radionicu, biće postavljene uz neko drvo. Mornarske merdevine nisu pričvršćene pri dnu za tlo, već vise slobodno, što otežava put ka vrhu, a deci to zmijoliko uvijanje istih pri penjanju samo dodatno podiže nivo hormona sreće.

Nedelja 26. mart u 10:00h – Ada Ciganlija kod „Centara za osobe sa invaliditetom“ (pogledaj na mapi). Povratak na isto mesto za sat vremena.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Radionicu vode Zoran i Danilo.

CENA:

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču