Događaj

Slovenska mitologija za decu

Datum održavanja

04/03/2022

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Verujem da su mnogi od vas poput mene porasli uz „Priče iz klasične starine“ Gustava Švaba. Knjizi kojoj sam se bezbroj puta vraćao.


Bez obzira što evropska civilizacija leži na stubovima klasične grčke, i što je panteon grčkih bogova beskrajno zanimljiv, smatram da bi naša deca morala da poznaju i panteon božanstava naših predaka i njihove običaje.


Deca će se upoznati sa kulturom i običajima Starih Slovena, neobičnim verovanjima i mitskim mestima poput vilinskog kola, vodenicama, magijom poput nemuštog jezika, mitskim bićima kao što su vampiri, bauci… njihovim bogovima poput Svaroga i Peruna.

Uradićemo mini repliku napoznatijeg slovenskog mnogobožačkog kumira „Svetovida iz Zbruča“ a ako stignemo i još nešto na zadatu temu.

Knjige, ilustracije, edukativni film…

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1000 din. po detetu

Dan uoči radionice (četvrtak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.