Događaj

Slovenska mitologija za decu

Datum održavanja

04/03/2022

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Verujem da su mnogi od vas poput mene porasli uz „Priče iz klasične starine“ Gustava Švaba. Knjizi kojoj sam se bezbroj puta vraćao.


Bez obzira što evropska civilizacija leži na stubovima klasične grčke, i što je panteon grčkih bogova beskrajno zanimljiv, smatram da bi naša deca morala da poznaju i panteon božanstava naših predaka i njihove običaje.


Deca će se upoznati sa kulturom i običajima Starih Slovena, neobičnim verovanjima i mitskim mestima poput vilinskog kola, vodenicama, magijom poput nemuštog jezika, mitskim bićima kao što su vampiri, bauci… njihovim bogovima poput Svaroga i Peruna.

Uradićemo mini repliku napoznatijeg slovenskog mnogobožačkog kumira „Svetovida iz Zbruča“ a ako stignemo i još nešto na zadatu temu.

Knjige, ilustracije, edukativni film…

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1000 din. po detetu

Dan uoči radionice (četvrtak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Katana – samurajski mač

Disciplina, čast i poštovanje kodeksa – to su reči kojim bi opisali kulturu “zemlje izlazećeg Sunca”, a neustrašivi japanski ratnici ponikli su na ovim principima. Sama reč samuraj znači “onaj

Pročitaj više...