Događaj

Solarna energija-dobra energija

Datum održavanja

14/07/2018

Vreme održavanja

10:00

Mesto održavanja

Ada Safari

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

/

Preporučeni uzrast

/

Prisustvo roditelja

da

Siguran sam da je nemali broj vas pročitao kultnu knjigu Zenona Kosidovskog „Kad je sunce bilo bog“. Imajući u vidu da svekoliki život na planeti Zemlji zavisi od Sunca i da većinu energije koju danas koristimo potiče opet od Sunca (vetar, voda, biomasa, sva fosilna goriva… ) možda možemo i reći da je Sunce uistinu nakakvo božanstvo.

U ovoj radionici ćemo se pozabaviti sunčevom energijom, ali onom koju vidimo kao svetlost i koju osećamo kao toplotu. Nešto novo ćemo naučiti, proširiti već postojeća znanja i svi zajedno nešto neobično napraviti.

Verujem da će svako dete biti i više nego ponosno na činjenicu da je zajedno sa roditeljem/ma napravilo rernu, i to sloarnu, koja koristi besplatnu energiju, energiju koja ne zahteva predhodnu devastaciju prirode da bi je koristili. Sasvim dovoljno da budu ponositi sa razlogom.

Ne znam koliko je vas koristilo pravu solarnu rernu ali  temperature koje se postižu nisu ništa manje od onih u standardnim rernama.

Ove, dečije, rerne su daleko od toga, ali kada se solidno naprave, i stavi akcenat na izolaciju, morate obavezno koristiti standardne rukavice za rernu, kao za pravu rernu. Toliko o tempraturama.

Subota 14.7. u 10 h na Adi Safari – Dve drvene pečurke (stolovi) na početku staze oko jezera Ada Safari

Cena:
Porodična karta 1000 din. zaključno sa četvrtkom 12.07.  – za prijavljene na mailing listu

Porodična karta 1300 din. zaključno sa petkom13.07.  – za prijavljene na mailing listu

Za ostale 1500 din.

Plaćanje na licu mesta  – cena duplo veća

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/sms/inbox

Zoran 0628842560

P.S. Prijavite se na mailing listu “MKS Zoran” kako bi direkno dobijali obaveštenja o novim radionicama (u footeru sajta MKS Zoran)

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.