Siguran sam da je nemali broj vas pročitao kultnu knjigu Zenona Kosidovskog „Kad je sunce bilo bog“. Imajući u vidu da svekoliki život na planeti Zemlji zavisi od Sunca i da većinu energije koju danas koristimo potiče opet od Sunca (vetar, voda, biomasa, sva fosilna goriva… ) možda možemo i reći da je Sunce uistinu nakakvo božanstvo.

U ovoj radionici ćemo se pozabaviti sunčevom energijom, ali onom koju vidimo kao svetlost i koju osećamo kao toplotu. Nešto novo ćemo naučiti, proširiti već postojeća znanja i svi zajedno nešto neobično napraviti.

Verujem da će svako dete biti i više nego ponosno na činjenicu da je zajedno sa roditeljem/ma napravilo rernu, i to sloarnu, koja koristi besplatnu energiju, energiju koja ne zahteva predhodnu devastaciju prirode da bi je koristili. Sasvim dovoljno da budu ponositi sa razlogom.

Ne znam koliko je vas koristilo pravu solarnu rernu ali  temperature koje se postižu nisu ništa manje od onih u standardnim rernama.

Ove, dečije, rerne su daleko od toga, ali kada se solidno naprave, i stavi akcenat na izolaciju, morate obavezno koristiti standardne rukavice za rernu, kao za pravu rernu. Toliko o tempraturama.

Subota 14.7. u 10 h na Adi Safari – Dve drvene pečurke (stolovi) na početku staze oko jezera Ada Safari

Cena:
Porodična karta 1000 din. zaključno sa četvrtkom 12.07.  – za prijavljene na mailing listu

Porodična karta 1300 din. zaključno sa petkom13.07.  – za prijavljene na mailing listu

Za ostale 1500 din.

Plaćanje na licu mesta  – cena duplo veća

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/sms/inbox

Zoran 0628842560

P.S. Prijavite se na mailing listu “MKS Zoran” kako bi direkno dobijali obaveštenja o novim radionicama (u footeru sajta MKS Zoran)

Podeli ovu priču