Događaj

Stari Egipat – II deo

Datum održavanja

04/02/2022

Vreme održavanja

18:30

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Nastavak priče o Starom Egiptu, drevnoj civilizaciji koja je dostigla i ostavila neverovatne rezultate u čitavoj ljudskoj istoriji. Tadašnji centar kulture, nauke i trgovine smešten je u “aorti Egipta” uz svetu reku Nil.

Na ovoj radionici produbićemo još malo znanje o dostignućima na polju nauke i kulture Egipćana, sa posebnim akcentom na pojam zagrobnog života. Kreativno ćemo se izraziti pravljenjem mumija, balzamovanjem istih i izradom sarkofaga za mumificiranog faraona.

Nakon izrade sarkofaga preminulom faraonu “čitaćemo” tekstove iz “Knjige mrtvih”, kako bi mu zagarantovali zagrobni život dostojan jednog faraona.

Ukoliko nam vreme dozvoli, dalje ćemo se upoznati sa panteonom bogova drevnog Egipta. Svako od učesnika će dobiti papirus na kome će nacrtati prikaz jednog Božanstava, po izboru, u jedinstvenom egipatskom stilu.

Fotografije sa predhodne radionice sa istom tematikom pogledajte ovde Egipat II – Drevne civilizacije

Video snimak radionice Stari Egipat – I deo

Radionicu realizuju Danilo i Jovana.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

900 din. po detetu

Dan uoči radionice (četvrtak) 1200 din.

Na dan radionice 1500 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Porodične igre bez granica

Ovo će biti porodično druženje prožeto sa svim mogućom i nemogućim aktivnostima sa proteklih radionica. Biće tu pravih sportskih aktivnosti, smešno-neozbiljnih igara, ozbiljnog kviza znanja, raznih potraga, delova gde će

Pročitaj više...