Događaj

Stari Egipat – II deo

Datum održavanja

24/12/2022

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Nastavak priče o Starom Egiptu, drevnoj civilizaciji koja je dostigla i ostavila neverovatne rezultate u čitavoj ljudskoj istoriji. Tadašnji centar kulture, nauke i trgovine smešten je u “aorti Egipta” uz svetu reku Nil.

Na ovoj radionici produbićemo još malo znanje o dostignućima na polju nauke i kulture Egipćana, sa posebnim akcentom na pojam zagrobnog života. Kreativno ćemo se izraziti pravljenjem mumija, balzamovanjem istih i izradom sarkofaga za mumificiranog faraona.

Nakon izrade sarkofaga preminulom faraonu “čitaćemo” tekstove iz “Knjige mrtvih”, kako bi mu zagarantovali zagrobni život dostojan jednog faraona.

Ukoliko nam vreme dozvoli, dalje ćemo se upoznati sa panteonom bogova drevnog Egipta. Svako od učesnika će dobiti “papirus” na kome će nacrtati prikaz jednog egipatskog božanstava, po izboru, u jedinstvenom egipatskom stilu.

Fotografije sa predhodne radionice sa istom tematikom pogledajte ovde Egipat II – Drevne civilizacije

Video snimak radionice Stari Egipat – I deo

Radionicu realizuju Danilo i Jovana.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.