Unikatni radovi od stabilizovane mahovine lišaja i biljaka

Mi vam možemo ponuditi umetnička rešenja, ali jedini limit je vaša mašta

Naša odiseja sa mahovinama je krenula još davne 2015. Ako izuzmemo nekolicinu ozbiljnijih umetničkih radova, zadržali smo se na nivou radionica (deca i roditelji) gde smo prenosili naše znanje o pravililnoj upotrebu žive mahovine kao umetničkog materijala sa strogom upotrebom ručno pravljenog netoksičnog/jestivog lepka.

Ovim novim projektom našu odiseju sa mahovinom, ovaj put stabilizovanom, podižemo na viši nivo.

 

Narture - naša misija

Naša misija je da stvorimo mirnije, zdravije unutrašnje prostore donoseći blagodeti prirode u zatvorenom prostoru. Dodavanje prirodnog zelenila vašoj poslovnoj zgradi, može pomoći u povećanju produktivnosti, smanjen ju stresa i poboljšanju opšteg blagostanja na radnom mestu. Sve isto važi i za vaš privatni dom. Stabiliziova ne biljke su prirodne biljke. Oni su rezultat jedinstvenog procesa konzervacije biljaka, u kome se prirodni sok zamenjuje posebnim rastvorom koji održava njihov prirodan izgled, svežinu i miris dugi niz godina, bez potrebe za korišćenjem zemlje, vode i sunčeve svetlosti.

Uvek naglašavamo da je niska temperatura zimi manji problem od visoke letnje. Posle samo pet minuta aktivne igre (trčanje, pronalaženja tragova, smeh, adrenalin…) deca već počinju da skidaju kape, rukavice, šalove. Na ekstremnim letnjim vrućinama, jednostavno nema spasa. Desi se da neki put da deca postanu usporena, čak bih rekao i delom bezvoljna, te igre izgubi delom onu svoju poletnost.

Bučne i zagušljive prostorije, a u njima, klovnovi, playstation, gomile plastike i sundjera. Deca koja besciljno jure u nesnosnoj galami. To je tipično okruženje za današnje proslave dečijih rođendana u Beogradu.

Mi Vam nudimo nešto sasvim suprotno. Nešto osmišljeno, prirodno, poučno i neobično zanimljivo deci.

Neka igra bude učenje, neka učenje  bude igra.

Malo objašnjenje. Za pripremu svakog navedenog programa potrebno je višestruko više vremena nego za sam čin izvedbe. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.