Unikatni radovi od stabilizovane mahovine lišaja i biljaka

Mi vam možemo ponuditi umetnička rešenja, ali jedini limit je vaša mašta

Naša odiseja sa mahovinama je krenula još davne 2015. Ako izuzmemo nekolicinu ozbiljnijih umetničkih radova, zadržali smo se na nivou radionica (deca i roditelji) gde smo prenosili naše znanje o pravililnoj upotrebu žive mahovine kao umetničkog materijala sa strogom upotrebom ručno pravljenog netoksičnog/jestivog lepka.

Ovim novim projektom našu odiseju sa mahovinom, ovaj put stabilizovanom, podižemo na viši nivo.

 

Uvek naglašavamo da je niska temperatura zimi manji problem od visoke letnje. Posle samo pet minuta aktivne igre (trčanje, pronalaženja tragova, smeh, adrenalin…) deca već počinju da skidaju kape, rukavice, šalove. Na ekstremnim letnjim vrućinama, jednostavno nema spasa. Desi se da neki put da deca postanu usporena, čak bih rekao i delom bezvoljna, te igre izgubi delom onu svoju poletnost.

Bučne i zagušljive prostorije, a u njima, klovnovi, playstation, gomile plastike i sundjera. Deca koja besciljno jure u nesnosnoj galami. To je tipično okruženje za današnje proslave dečijih rođendana u Beogradu.

Mi Vam nudimo nešto sasvim suprotno. Nešto osmišljeno, prirodno, poučno i neobično zanimljivo deci.

Neka igra bude učenje, neka učenje  bude igra.

Malo objašnjenje. Za pripremu svakog navedenog programa potrebno je višestruko više vremena nego za sam čin izvedbe. Izlasci na teren, fotografisanje, osmišljavanje zagonetnih pitanja ili aktivnosti za datu situaciju, potom postavljanje na terenu potrebnih resursa, pa tek onda konkretan rad, Vama vidljiv, od oko sat i po.

Naša misija

Naša misija je da stvorimo mirnije, zdravije unutrašnje prostore donoseći blagodeti prirode u zatvorenom prostoru. Dodavanje prirodnog zelenila vašoj poslovnoj zgradi, može pomoći u povećanju produktivnosti, smanjen ju stresa i poboljšanju opšteg blagostanja na radnom mestu. Sve isto važi i za vaš privatni dom. Stabiliziova ne biljke su prirodne biljke. Oni su rezultat jedinstvenog procesa konzervacije biljaka, u kome se prirodni sok zamenjuje posebnim rastvorom koji održava njihov prirodan izgled, svežinu i miris dugi niz godina, bez potrebe za korišćenjem zemlje, vode i sunčeve svetlosti.

Kreativni rođendani u studiju/kući

Široka lepeza kreativnih radionica u MKSZ pretočena je u rođendansku radionicu. Izbor radionica je prepušten slavljeniku i njegovim roditeljima, ali pri tome treba voditi računa da je ovo ipak rođendan i da dolaze deca sa različitim afinitetima. Zato vam možemo predložiti oprobani miks. Fuzija opuštajućih i zahtevnijih aktivnosti. Vreme trajanja sat i po. Za standardni miks cena je fiksna. Potrebno je da obezbedite jednu (ili više manjih) radnih površina, spram broja dece i adekvatan broj stolica.

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.