Događaj

Bushcraft radionica za decu

Datum održavanja

15/10/2022

Vreme održavanja

10:30

Mesto održavanja

Zvezdarska šuma

Trajanje

90 min

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Krećemo od osnovne buškraft (bushcraft) veštine, deca će se upoznati sa bezbednom upotrebom noža u prirodi, koristiće zaštitne rukavice i noževe namenjene deci. Više informacija o bezbednoj upotrebi noža pročitajte na našem blogu “Da li dete treba da koristi nož u prirodi?”.

Vatra je krucijalna stvar kada je preživljavanje u prirodi. Dotaći ćemo se nekih opštih pravila i mera bezbednosti, proćićemo na praktičnom primeru nekoliko vrsta ložišta. Deca dobijaju upaljač za paljenje plina, a pokušaće i paljenje vatre pomoću kremena.Više na našem blogu: Paljenje vatre u prirodi – radionica za decu

Preostali deo radionice posvećen je bushcraft fazonima, dva vrhunska a maksimalno jednostavna buškraft (bushcraft) štosa, koji su izuzetno korisni u prirodi, a ne zahtevaju skoro nikakvo predznanje.

Verovatno vam se nebrojano puta desilo u prirodi da je zemlja bila vlažna, ili još gore blatnjava i da niste imali gde da spustite ranac. Koliko puta vam je bilo potrebno hitno sklonište od kiše, tronožac za kuvanje, stativ za stvari iz ranca…

Za izradu vešalice i tronožca potrebni su nam samo drveni štapovi i konopac. Deca dobijaju na korišćenje par rukavica otpornih na sečenje, dečiji nož i sklopivu testeru. Ono što je za svako dete najveći problem kada su u pitanju bushcraft veštine su čvorovi, ali u oba slučaja su u pitanju najprostiji, koji imaju samo po jedno provlačenje. Verujem da će ih brzo naučiti. Nije potrebno više od par minuta, kada se usvoji znanje vezivanja čvora.

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Nalazimo se u 10:30h na zelenoj površini, tačno preko puta Šumskog bara na Zvezdari.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber ili MMS-om.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.