Krećemo od osnovne buškraft (bushcraft) veštine, deca će se upoznati sa bezbednom upotrebom noža u prirodi, koristiće zaštitne rukavice i noževe namenjene deci. Više informacija o bezbednoj upotrebi noža pročitajte na našem blogu “Da li dete treba da koristi nož u prirodi?”.

Vatra je krucijalna stvar kada je preživljavanje u prirodi. Dotaći ćemo se nekih opštih pravila i mera bezbednosti, proćićemo na praktičnom primeru nekoliko vrsta ložišta. Deca dobijaju upaljač za paljenje plina, a pokušaće i paljenje vatre pomoću kremena.Više na našem blogu: Paljenje vatre u prirodi – radionica za decu

Preostali deo radionice posvećen je bushcraft fazonima, dva vrhunska a maksimalno jednostavna buškraft (bushcraft) štosa, koji su izuzetno korisni u prirodi, a ne zahtevaju skoro nikakvo predznanje.

Verovatno vam se nebrojano puta desilo u prirodi da je zemlja bila vlažna, ili još gore blatnjava i da niste imali gde da spustite ranac. Koliko puta vam je bilo potrebno hitno sklonište od kiše, tronožac za kuvanje, stativ za stvari iz ranca…

Za izradu vešalice i tronožca potrebni su nam samo drveni štapovi i konopac. Deca dobijaju na korišćenje par rukavica otpornih na sečenje, dečiji nož i sklopivu testeru. Ono što je za svako dete najveći problem kada su u pitanju bushcraft veštine su čvorovi, ali u oba slučaja su u pitanju najprostiji, koji imaju samo po jedno provlačenje. Verujem da će ih brzo naučiti. Nije potrebno više od par minuta, kada se usvoji znanje vezivanja čvora.

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Nalazimo se u 10:30h na zelenoj površini, tačno preko puta Šumskog bara na Zvezdari.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber ili MMS-om.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču