Kratak uvod o značaju dominantnog ekosistema na kopnu ili šumi, čiju okosnicu čini drveće. Priča sa naučnim dokazima o tome kako drveće oseća, čuje, pomaže drugo drveće, komunicira. Učimo o drvetu kao biću koje je poput nas i drugih životinja.

Isečak iz blog priče Kako razgovara drveće:

“Nemalo iznenađenje za decu je saznanje da je društveni (i duhovni) život drveća jako sličan našem. Maloj deci je problem i da shvate da je drveće živo (ne kreće se, nema oči… ) a o tome da drveće komunicira, ne veruju ni tinejdžeri.”

“…Šumski podzemni internet. Drveće je bukvalno umreženo preko korenja i pečurki – mikoriza. Električni signali putuju za naše pojmove sporo, jedan santimetar u sekundi, ali putuju. Eksperiment koji je uradjen pre tridesetak godina…”

Tokom radionice uz blag hajking, upoznaćemo se sa određenim vrstama drveća u parku Prijateljstva i njihovim karakteristikama. Pričaćemo o njihovoj ulozi u šumskom ekositemu, kao i o ulozi palog stabla i o naizgled mrtvim panjevima, koji iz nekog razloga ne trule.

Kreativni deo radionice je predviđen za aktivnosti “Dajemo lice drveću”. Uz upotrebu grnčarske gline prvimo potku za lice, a od materijala iz prirode finiširamo konačan oblik.

Za kraj radionice je predviđeno grljenje drveća – dendroterapija. Deca daju svoju ljubav drveću, a od njih dobijaju ogrmnu energiju.

Subota 20. maj u 13:30h kod spomenika Večna vatra u parku prijateljstva. Povratak na isto mesto za sat i po vremena.

Radionicu vodi Zoran.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1000 din. po detetu

Dan uoči radionice 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču