Događaj

Let, let bubamaro

Datum održavanja

23/06/2018

Vreme održavanja

Mesto održavanja

Topčiderski park

Trajanje

120min

Broj učesnika

/

Preporučeni uzrast

/

Prisustvo roditelja

ne

Svakoga dana na planeti Zemlji izumre nekih 100 vrsta. Tim putem je krenula nažalost i omiljna bubica našeg detinjsta, ali i dece širom sveta za koju na svim merdijanima važi da ju je greh ubiti. Ne bez razloga.


Crveni tvrdokrilac, sa sedam crnih tački koji je u našim predstavama sinonim za bubamaru, polako ali sigurno nestaje, ne samo u Srbiji već i u celoj Evropi. Autohtonu vrstu istiskuje invazivna, azijska bubamara.

Deca će se upoznati sa životnim ciklusom bubamara, nekim zanimljivostima, saznati za njen nezavidan položaj.

Blog priča: “Domaća i azijska bubamara”

Izrazićemo se kreativno u materijalu dostupnom na terenu, a nešto ćemo i pridodati. Verujem da će deci biti zanimljivo i poučno, jer, ipak je ovo najomiljenija buba u dece.

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.