Događaj

Maska od lišća i jesenji nakit

Datum održavanja

10/11/2021

Vreme održavanja

11:00

Mesto održavanja

Hyde Park

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Maska od lišća, nju neće biti teško izarditi, naravno uz pomoć najvećeg umetnika, Prirode. Priroda nudi mnogo mogućnosti, koristeći najrazličitije boje i forme, svako dete nadahnuto prirodom ima tedenciju da da svojevrsni umetnički pečat svom radu. Jesen sa svojim bojama je uvek inspirativna, ne samo za decu, ali ovaj put akcenat neće biti samo na bojama, već i na obličju.


Iskoristićemo otpalo lišće javorolisnog platana (londnski platan) čije su dimenzije za ovo podnevlje vam konkurencije. Upotrebićemo nedavno otpale listove, ne skroz suve, da bi uz malu intervenciju (makaze, boje i četkice) napravili tipske maske od lišća. Tokom programa deci će biti prezentovana mini edukativna priča, o londonskom platanu, Div koji je osvojio gradove.

U drugom delu radionice, deca će imati prliku da se okušaju u još jednoj umetničkoj praksi, pravićemo nakit od lišća.

Priroda je nepresušan izvor inspiracija u bilo kom godišnjem dobu, a naručito u kasnu jesen gde su pristupačne šarolike nijanse boja i oblika. Deca će pomoću raspoloživih materijala kreirati jesenje ogrlice, izabrane listove će nizati na kanap, jedan za drugim.

Između ove dve aktivnosti, organizovaćemo jednu kraću igru, Nakon radionice svako od učesnika svoje radove nosi kući.

Nalazimo se na označenom mestu na satelitskoj fotografiji Hyde parka (pogledati fotografije na kraju teksta) u 10:30h, povratak na isto mesto u 12:00h.

Radionicu realizuju Danilo i Jovana

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

900 din. po detetu

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber


Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Porodična potraga za blagom

Na programu je ponovo jedna od najzanimljivijih porodičnih igara. Igra toliko popularna, inspirativna i za decu i za roditelje, da je ne treba ništa posebno predstavljati. Oni koji su već

Pročitaj više...
Izleti
Zoran Raković

Selu u pohode

Ova porodična radionica je ujedno najva za “Zimski dečiji kamp” koji će se realizovati za vreme školskog zimskog raspusta na pomenutom imanju Na samo 20–ak minuta vožnje od centra, u

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.