Uzbudljivu naučnu priču o paleontologiji počinjemo tako što se „penjemo“ na dno nekadašnjeg Panonskog mora, gde danas ponosito stoji statua „Pobednika“ na Kalemegdanu. Čitaćemo geološku knjigu, sedimente miocenskog spruda, mnogo toga naučiti, pronalaziti prave fosile na terenu.

Tu su i dve zanimljive radionice. Jedna o tome kako nastaju fosili, a u drugoj su deca mali paleontolozi u kojoj trebaju da nađu i iskopaju “fosile”.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Ako vas interesuje, možete ovde pročitati našu blog priču na temu paleontologije Fosili na dohvat dečijih ruku”. U nastavku isečak iz pomenutog bloga.

“…na terenu razgledati, a bogme i opipati fosile stare toliko i toliko miliona godina, neverica je sveprisutna. Za njih su fosili nešto što stoji u muzejima, što je izuzetno retko i za čije nalaženje deca nisu zasigurno sposobna.

Da li je baš tako? Moj omiljeni „izlog“ prepun fosila se nalazi na Kalemegdanu. Gde god baciš pogled, fosili svuda. Najpoznatiji deo te priče je „Morski neogeni sprud“ ispod spomenika „Pobedniku“. Lokalitet predstavlja najstariji stadijum u istoriji nekadašnjeg Panonskog mora koji se od Beograda prostire dalje sve do Beča. Tu se mogu naći kalupi i fragmenti mekušaca, ali i krupne školjke sa kalcitskim ljušturama.

Pomenuti sprud je zaštićen kao spomenik prirode, za pohvalu, ali i u kraćoj šetnji Kalemegdanom možete naći na stotine fosila iz baden faze…”

Subota 14. oktobar u 13:30h, nalazimo se ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić”. Decu preuzimate na “Parkingu kod Beka” (Donji Kalemegdan) na ulazu u Vidin kapiju u 15:00h.

Radionicu vodi Zoran.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije/screenshot/fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje putem SMS-a
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču