Događaj

Zmije – razlikovanje otrovnica i neotrovnica

Datum održavanja

03/12/2022

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 min

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Zimsko mirovanje nije karakteristično samo za sisare, veliki broj gmizavaca, posebno u našim krajevima sa umerenom klimom, sa dolaskom hladnoće ulaze u period brumacije (zimski san kod hladnokrvnih životinja). Tokom zime zmije ne love, čuvaju snagu i niske temperature provode obično u šupljinama ispod površine zemlje. Sa dolaskom proleća zmije kreću u potragu za hranom i partnerom, a baš u tom periodu su najotrovnije.

Pričaćemo o razlikama između otrovnica i neotrovnica. Pomenućemo par predstavnica kod nas u Srbiji. Naučićemo kako da zaštitimo sebe i njih, gde i kada ih možemo sresti, kada su najopasnije i šta raditi ukoliko do susreta dođe? Pomenućemo postupak prve pomoći kod ujeda zmije.

U kreativnom delu radionice od gline pravićemo najotrovniju zmiju na našim prostorima – Poskok. Deca će sa sobom poneti i slikovni prikaz razlika otrovnica i neotrovnica koji će sami uraditi. Ukoliko nam vreme dozvoli izradićemo i jedan umetnički rad – zmija od kartona. Svako svoje radove nosi sa sobom.


Radionicu vode Danilo i Jovana.

Ukoliko vas interesuju ovakve teme, pročitajte ovu našu blog priču: Omaž nekadašnjim radionicama Uroša Vezenkovića

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.