Događaj

Zmije – razlikovanje otrovnica i neotrovnica

Datum održavanja

27/02/2022

Vreme održavanja

17:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 min

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Zimsko mirovanje nije karakteristično samo za sisare, veliki broj gmizavaca, posebno u našim krajevima sa umerenom klimom, sa dolaskom hladnoće ulaze u period brumacije (zimski san kod hladnokrvnih životinja). Tokom zime zmije ne love, čuvaju snagu i niske temperature provode obično u šupljinama ispod površine zemlje. Polako nam stižu topliji dani, bude se i one. Sa dolaskom proleća zmije kreću u potragu za hranom i partnerom, a baš u tom periodu su najotrovnije.

Pričaćemo o razlikama između otrovnica i neotrovnica, pomenućemo par predstavnica kod nas u Srbiji. Naučićemo kako da zaštitimo sebe i njih, gde i kada ih možemo sresti, kada su najopasnije i šta raditi ukoliko do susreta dođe? Pomenućemo i ujed zmije i postupak prve pomoći.

U kreativnom delu radionice od gline pravićemo najotrovniju zmiju na našim prostorima – Poskok. Deca će sa sobom poneti i slikovni prikaz razlika otrovnica i neotrovnica koji će sami uraditi. Ukoliko nam vreme dozvoli izradićemo i jedan umetnički rad prikaza zmije na kartonu. Svako svoje radove nosi sa sobom.


Radionicu vode Danilo i Jovana.

Pročitajte blog našu blog priču ukoliko vas interesuju ovakve teme Omaž nekadašnjim radionicama Uroša Vezenkovića

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1000 din. po detetu

Dan uoči radionice (subota) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/sms
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Buškraft radionica za decu
Radionice
Zoran Raković

Buškraft fazoni za decu

Pre svega deca će se upoznati sa bezbednom upotrebom noža u prirodi, korpistiće zaštitne rukovice i noževe namenjene deci. Više informacija o bezbednoj upotrebi noža pročitajte na našem blogu “Da

Pročitaj više...