Događaj

Zmije – razlikovanje otrovnica i neotrovnica

Datum održavanja

03/12/2022

Vreme održavanja

18:00

Mesto održavanja

Gavrila Principa 29

Trajanje

90 min

Broj učesnika

15

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Zimsko mirovanje nije karakteristično samo za sisare, veliki broj gmizavaca, posebno u našim krajevima sa umerenom klimom, sa dolaskom hladnoće ulaze u period brumacije (zimski san kod hladnokrvnih životinja). Tokom zime zmije ne love, čuvaju snagu i niske temperature provode obično u šupljinama ispod površine zemlje. Sa dolaskom proleća zmije kreću u potragu za hranom i partnerom, a baš u tom periodu su najotrovnije.

Pričaćemo o razlikama između otrovnica i neotrovnica. Pomenućemo par predstavnica kod nas u Srbiji. Naučićemo kako da zaštitimo sebe i njih, gde i kada ih možemo sresti, kada su najopasnije i šta raditi ukoliko do susreta dođe? Pomenućemo postupak prve pomoći kod ujeda zmije.

U kreativnom delu radionice od gline pravićemo najotrovniju zmiju na našim prostorima – Poskok. Deca će sa sobom poneti i slikovni prikaz razlika otrovnica i neotrovnica koji će sami uraditi. Ukoliko nam vreme dozvoli izradićemo i jedan umetnički rad – zmija od kartona. Svako svoje radove nosi sa sobom.


Radionicu vode Danilo i Jovana.

Ukoliko vas interesuju ovakve teme, pročitajte ovu našu blog priču: Omaž nekadašnjim radionicama Uroša Vezenkovića

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionica za decu
Radionice
Zoran Raković

Let na Mesec

Posle 50 godina NASA je lansirala najmoćniju raketu u istoriji sa kapsulom Orion, u okviru programa Artemis – povrtak astronauta na Mesec. Ako se pitate za naziv ove misije, samo

Pročitaj više...
Radionice
Zoran Raković

Porodične igre bez granica

Ovo će biti porodično druženje prožeto sa svim mogućom i nemogućim aktivnostima sa proteklih radionica. Biće tu pravih sportskih aktivnosti, smešno-neozbiljnih igara, ozbiljnog kviza znanja, raznih potraga, delova gde će

Pročitaj više...