Zimsko mirovanje nije karakteristično samo za sisare, veliki broj gmizavaca, posebno u našim krajevima sa umerenom klimom, sa dolaskom hladnoće ulaze u period brumacije (zimski san kod hladnokrvnih životinja). Tokom zime zmije ne love, čuvaju snagu i niske temperature provode obično u šupljinama ispod površine zemlje. Sa dolaskom proleća zmije kreću u potragu za hranom i partnerom, a baš u tom periodu su najotrovnije.

Pričaćemo o razlikama između otrovnica i neotrovnica. Pomenućemo par predstavnica kod nas u Srbiji. Naučićemo kako da zaštitimo sebe i njih, gde i kada ih možemo sresti, kada su najopasnije i šta raditi ukoliko do susreta dođe? Pomenućemo postupak prve pomoći kod ujeda zmije.

U kreativnom delu radionice od gline pravićemo najotrovniju zmiju na našim prostorima – Poskok. Deca će sa sobom poneti i slikovni prikaz razlika otrovnica i neotrovnica koji će sami uraditi. Ukoliko nam vreme dozvoli izradićemo i jedan umetnički rad – zmija od kartona. Svako svoje radove nosi sa sobom.


Radionicu vode Danilo i Jovana.

Ukoliko vas interesuju ovakve teme, pročitajte ovu našu blog priču: Omaž nekadašnjim radionicama Uroša Vezenkovića

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1500 din.

Na dan radionice 1800 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju (iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice) na Viber navedenog kontakt broja.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču