Samoniklo bilje vodi konstantnu borbu za opstanak, zbog velike konkurencije i zgusnutnog staništa, često spas potraži na poljoprivrednim površinama, gde je uvek nepoželjno. Biljke koje rastu na “pogrešnom” mesto često etiketiramo kao korov, a ono što zanemarujemo je lekovitost i hranljivost divljeg bilja.

Pored toga što je samoniklo bilje dostupno gotovo svuda, izuzetno je lekovito i ono najvažnije, nije tretirano hemijskim sredstvima, što ga čini višestruko zdravijim od biljaka koje kupujemo u marketima.

Radionica će biti prilagođena dečijem uzrastu, pokušaćemo najmlađima da približimo blagodati divljeg samoniklog bilja. Tokom šetnje, koja je predviđena u početnom delu radionice, sakupljaćemo jestivo bilje od koga ćemo kasnije praviti “šumski ručak”. Uz sam hajking probaćemo jedan broj jestivog bilja presno, na licu mesta.

Deca/roditelji će “naučiti” da prepoznaju određene vrste i upoznaju nihove vrednost i dobrobiti po naše zdravlje. Neke od biljaka koje ćemo sresti i koristiti na radionici: kopriva, maslačak, broćika, bokvica, hajdučka trava, cikorija, srcolisna češnjača, mišijakinja…

Osim biljaka tu su i jesenji šumski plodovi koje ćete imati priliku da probate: šipurak, trnjina, dren, orah…

Posle sakupljanja jestivog bilja, predviđena je pauza, nakon toga radionica, gde ćemo praviti i probati naš šumski ručak.

Fotografija sa porodične radionice prolećnog samoniklog jestivog bilja pogledajte OVDE

Subota 8. oktobar u 9:00h, nalazimo se na ulazu u Stepin lug kod rampe (pogledajte fotografiju). Kucati za navođenje na Stepin Gaj ili Titov Gaj.

Pročitajte naše blog priče: Test otrovnosti za biljke,
Čaj od borovih iglica

Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%.

2400 din. porodična karta/pojedinačna 1200 din.


Dan uoči radionice (petak) porodična 2700 din./pojedinačna 1500 din.


Na dan radionice porodična 3000 din./pojedinačna 1800 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču