Događaj

Jesenje samonikle jestive biljke

Datum održavanja

08/10/2022

Vreme održavanja

09:00

Mesto održavanja

Stepin lug

Trajanje

3 sata

Broj učesnika

\

Preporučeni uzrast

\

Prisustvo roditelja

da

Samoniklo bilje vodi konstantnu borbu za opstanak, zbog velike konkurencije i zgusnutnog staništa, često spas potraži na poljoprivrednim površinama, gde je uvek nepoželjno. Biljke koje rastu na “pogrešnom” mesto često etiketiramo kao korov, a ono što zanemarujemo je lekovitost i hranljivost divljeg bilja.

Pored toga što je samoniklo bilje dostupno gotovo svuda, izuzetno je lekovito i ono najvažnije, nije tretirano hemijskim sredstvima, što ga čini višestruko zdravijim od biljaka koje kupujemo u marketima.

Radionica će biti prilagođena dečijem uzrastu, pokušaćemo najmlađima da približimo blagodati divljeg samoniklog bilja. Tokom šetnje, koja je predviđena u početnom delu radionice, sakupljaćemo jestivo bilje od koga ćemo kasnije praviti “šumski ručak”. Uz sam hajking probaćemo jedan broj jestivog bilja presno, na licu mesta.

Deca/roditelji će “naučiti” da prepoznaju određene vrste i upoznaju nihove vrednost i dobrobiti po naše zdravlje. Neke od biljaka koje ćemo sresti i koristiti na radionici: kopriva, maslačak, broćika, bokvica, hajdučka trava, cikorija, srcolisna češnjača, mišijakinja…

Osim biljaka tu su i jesenji šumski plodovi koje ćete imati priliku da probate: šipurak, trnjina, dren, orah…

Posle sakupljanja jestivog bilja, predviđena je pauza, nakon toga radionica, gde ćemo praviti i probati naš šumski ručak.

Fotografija sa porodične radionice prolećnog samoniklog jestivog bilja pogledajte OVDE

Subota 8. oktobar u 9:00h, nalazimo se na ulazu u Stepin lug kod rampe (pogledajte fotografiju). Kucati za navođenje na Stepin Gaj ili Titov Gaj.

Pročitajte naše blog priče: Test otrovnosti za biljke,
Čaj od borovih iglica

Cene važe za prijavljene na mailing listu. Za ostale su skuplje 50%.

2400 din. porodična karta/pojedinačna 1200 din.


Dan uoči radionice (petak) porodična 2700 din./pojedinačna 1500 din.


Na dan radionice porodična 3000 din./pojedinačna 1800 din.

Objašnjenje za cenu. Porodična karta važi za jednu porodicu, bez obzira na broj članova iste; svako dete ili odrastao čovek (ili više njih) koji dolazi bez svoje porodice, ili se pridružuje nekoj porodici, plaća po pojedinačnu kartu.

Tekući račun: 265613031000044060 Multikreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice…

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.