Za nekadašnje generecije pravljenje skloništa u prirodi od dostupnog materijala na terenu, bilo je neizostavni deo odrastanja. U mnogim slučajevima to nije bila samo puka igra, već i potreba, počev od pravljenja improvizovanog hlada na obali reke, nadstrešice protiv letnjeg pljuska, sve do ozbiljnijih poduhvata, poput dugotrajnih skloništa za potrebe svakodnevnih igara u šimi do skloništa kada smo sebe testirali u nekakvim okvirima preživljavanja/buškraftinga u zrelijem dobu.

Od mnoštva pravila izdvojio bih par njih.

Iskoristite već polu sagrađena skloništa u prirodi poput palih stabala, potkapina, pećina… Pravite sklonište od materijala koji su tu dostupni. Neekonomično je vući resurse sa velike daljine.

Što tesnije sklonište, to bolje. Vreme izrade, resursi, grejanje, samo su neki od parametra koji opravdavaju ovu maksimu.

Prostirka/ležaj, ako je u pitanju višednevni bivak, jednako je važan kao i pokrivka i zidovi. Ako spavate na hladnoj i vlažnoj podlozi neće vam pomoći ni zidovi od cigle. Mahovina, lišće, grane, ranac… poslužuće sasvim dobro.

Početna tačka u 10:30h zelena površina iza restorana Golf, Košutnjak

Dolazak na predviđenu lokaciju gde ćemo započeti izgradnju novog i dogradnju već postojećeg skloništa. Povratak na polaznu tačku za sat i po.

Radionicu vodi Zoran.

U slučaju kiše, obavezna adekvatna obuća i odeća za decu (kabanica sa kapuljačom, vodootporna jakna, gumene čizme ili nepropusna obuća).


Popust: Za period od 30. septembra do 2. oktobra, planirane su 3 dečije radionice: Noćna avantura – potraga za blagom, Forest Escape, Sklonište u prirodi.

Ukoliko prijavite dete na 2 radionice dobijate 20% popusta na drugu radionicu. Ukoliko prijavite dete na 3 radionice dobijate 50% popusta na treću radionicu, a na drugu 20%.

Cena za jednu radionicu 1200 dinara.

Cena za dve radionice 2100 dinara.

Cena za tri radionice 2700 dinara.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

Cena za jednu kartu:

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (subota) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču