Događaj

Sklonište u prirodi

Datum održavanja

21/12/2020

Vreme održavanja

10:00

Mesto održavanja

Košutnjak – početna tačka iza restorana Golf

Trajanje

60 minuta

Broj učesnika

5+5+5

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Za nekadašnje generecije pravljenje skloništa u prirodi od dostupnog materijala na terenu, bilo je neizostavni deo odrastanja. U mnogim slučajevima to nije bila samo puka igra, već i potreba, počev od pravljenja improvizovanog hlada na obali reke, nadstrešice protiv letnjeg pljuska, sve do ozbiljnijih poduhvata, poput dugotrajnih skloništa za potrebe svakodnevnih igara u šimi do skloništa kada smo sebe testirali u nekakvim okvirima preživljavanja/buškraftinga u zrelijem dobu.

Od mnoštva pravila izdvojio bih par njih.

Iskoristite već polu sagrađena skloništa u prirodi poput palih stabala, potkapina, pećina…

Pravite sklonište od materijala koji su tu dostupni. Neekonomično je vući resurse sa velike daljine.

Što tesnije sklonište, to bolje. Vreme izrade, resursi, grejanje, samo su neki od parametra koji opravdavaju ovu maksimu.

Prostirka/ležaj, ako je u pitanju višednevni bivak, jednako je važan kao i pokrivka i zidovi. Ako spavate na hladnoj i vlažnoj podlozi neće vam pomoći ni zidovi od cigle. Mahovina, lišće, grane, ranac… poslužuće sasvim dobro.

Dolazak na predviđenu lokaciju gde ćemo započeti izgradnju novog i dogradnju već postojećeg skloništa. Povratak na polaznu tačku.

Ponedeljak 21.12. u 10h Košutnjak. Početna tačka je zelena površina iza restorana Golf. Povratak na isto mesto za sat vremena.

Grupe su male – pet osoba (uzrast dece 6+). Ako se popuni prva grupa, formira se druga grupa koju će voditi moj saradnik. U slučaju da i ona bude popunjena, formiramo treću sa još jednim saradnikom.

PAŽNJA. Nemojte kasniti. Ovaj put ne čekamo 15 min. Za ovu radionicu, zbog izuzetno malog broja mesta u slučaju odustajanja, za potrebe organizacionih troškova zadržava se 50% od uplaćenog iznosa.

CENA:

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%.

900 din. po detetu

Dan uoči radionice (nedelja) 1200 din.

Na dan radionice 1500 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Podeli ovu priču

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Nedavni događaji