Događaj

Sklonište u prirodi – bushcraft radionica za decu

Datum održavanja

02/10/2022

Vreme održavanja

10:30

Mesto održavanja

Košutnjak

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Za nekadašnje generecije pravljenje skloništa u prirodi od dostupnog materijala na terenu, bilo je neizostavni deo odrastanja. U mnogim slučajevima to nije bila samo puka igra, već i potreba, počev od pravljenja improvizovanog hlada na obali reke, nadstrešice protiv letnjeg pljuska, sve do ozbiljnijih poduhvata, poput dugotrajnih skloništa za potrebe svakodnevnih igara u šimi do skloništa kada smo sebe testirali u nekakvim okvirima preživljavanja/buškraftinga u zrelijem dobu.

Od mnoštva pravila izdvojio bih par njih.

Iskoristite već polu sagrađena skloništa u prirodi poput palih stabala, potkapina, pećina… Pravite sklonište od materijala koji su tu dostupni. Neekonomično je vući resurse sa velike daljine.

Što tesnije sklonište, to bolje. Vreme izrade, resursi, grejanje, samo su neki od parametra koji opravdavaju ovu maksimu.

Prostirka/ležaj, ako je u pitanju višednevni bivak, jednako je važan kao i pokrivka i zidovi. Ako spavate na hladnoj i vlažnoj podlozi neće vam pomoći ni zidovi od cigle. Mahovina, lišće, grane, ranac… poslužuće sasvim dobro.

Početna tačka u 10:30h zelena površina iza restorana Golf, Košutnjak

Dolazak na predviđenu lokaciju gde ćemo započeti izgradnju novog i dogradnju već postojećeg skloništa. Povratak na polaznu tačku za sat i po.

Radionicu vodi Zoran.

U slučaju kiše, obavezna adekvatna obuća i odeća za decu (kabanica sa kapuljačom, vodootporna jakna, gumene čizme ili nepropusna obuća).


Popust: Za period od 30. septembra do 2. oktobra, planirane su 3 dečije radionice: Noćna avantura – potraga za blagom, Forest Escape, Sklonište u prirodi.

Ukoliko prijavite dete na 2 radionice dobijate 20% popusta na drugu radionicu. Ukoliko prijavite dete na 3 radionice dobijate 50% popusta na treću radionicu, a na drugu 20%.

Cena za jednu radionicu 1200 dinara.

Cena za dve radionice 2100 dinara.

Cena za tri radionice 2700 dinara.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

Cena za jednu kartu:

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (subota) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice… na viber

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Radionice
Zoran Raković

Porodična potraga za blagom

Na programu je ponovo jedna od najzanimljivijih porodičnih igara. Igra toliko popularna, inspirativna i za decu i za roditelje, da je ne treba ništa posebno predstavljati. Oni koji su već

Pročitaj više...
Izleti
Zoran Raković

Selu u pohode

Ova porodična radionica je ujedno najva za “Zimski dečiji kamp” koji će se realizovati za vreme školskog zimskog raspusta na pomenutom imanju Na samo 20–ak minuta vožnje od centra, u

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.