Za identifikaciju drveća, kada su u pitanju početnici, najčešće se koristi lišće. Ta radionica je svake godine na programu Multikreativnog Studija Zoran, ali ovaj put izabraćemo teži način za prepoznavanje. Naš ključ za detektovanje vrste drveća, biće njihova kora. Za eksperte, dovoljan je samo jedan pogled, na oblik krošnje, siluetu drveta, a za decu, u okviru samo jedne radionice, ako usvoje znanje da razlikuju  na primer samo hrast, brezu, bor i javor po kori, sasvim dovoljno.

Da bi se znanje što bolje primilo, deca će uzeti otisak „prsta“ (čitati kore) drveta na papiru, tehnikom šrafiranja. Radovi se pakuju u fascikle i deca ih nose kući

Pored ovog centralnog dela radionice, biće tu i edukativne šetnje kroz šumu gde će deca saznati za mnoge fascinantne činjenice vezane za dominantni ekosistem na kopnu.

Povezane blog priče koje predlažemo da pročitate:

Platan –Div koji je osvojio gradove, O hrastu – Žir naš nasušni, Antivampirsko drvo – Trn jači od metka, Priča o topoli i Mona Lizi, Gledičija Vs Mamut, Divlji bagrem ili čivitnjača, Zlatni bor, narodno predanje ili realnost?

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Nalazimo se u 10:30h na zelenoj površini, tačno preko puta Šumskog bara na Zvezdari.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber ili MMS-om.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626


Podeli ovu priču