Događaj

Otisak “prsta” drveta

Datum održavanja

06/06/2021

Vreme održavanja

10:30

Mesto održavanja

Košutnjak, preko puta restorana Golf – iza Ivanove česme

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Za identifikaciju drveća, kada su u pitanju početnici, najčešće se koristi lišće. Ta radionica je svake godine na programu Multikreativnog Studija Zoran, ali ovaj put izabraćemo teži način za prepoznavanje. Naš ključ za detektovanje vrste drveća, biće njihova kora. Za eksperte, dovoljan je samo jedan pogled, na oblik krošnje, siluetu drveta, a za decu, u okviru samo jedne radionice, ako usvoje znanje da razlikuju  na primer samo hrast, brezu, bor i javor po kori, sasvim dovoljno.

Da bi se znanje što bolje primilo, deca će uzeti otisak „prsta“ (čitati kore) drveta na papiru, tehnikom šrafiranja. Radovi se pakuju u fascikle i deca ih nose kući

Pored ovog centralnog dela radionice, biće tu i edukativne šetnje kroz šumu gde će deca saznati za mnoge fascinantne činjenice vezane za dominantni ekosistem na kopnu.

Povezane blog priče koje predlažemo da pročitate:

Platan –Div koji je osvojio gradove, O hrastu – Žir naš nasušni, Antivampirsko drvo – Trn jači od metka, Priča o topoli i Mona Lizi, Gledičija Vs Mamut, Divlji bagrem ili čivitnjača, Zlatni bor, narodno predanje ili realnost?

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Nalazimo se u 10:30h na zelenoj površini, tačno preko puta Šumskog bara na Zvezdari.

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice (petak) 1300 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber ili MMS-om.

Obavezno zakazivanje na telefon/SMS
Jovana 062/8276626


Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.