Događaj

Otisak “prsta” drveta – radionica za decu

Datum održavanja

28/05/2023

Vreme održavanja

13:00

Mesto održavanja

Košutnjak

Trajanje

90 minuta

Broj učesnika

20

Preporučeni uzrast

6+

Prisustvo roditelja

ne

Za identifikaciju drveća, kada su u pitanju početnici, najčešće se koristi lišće. Ta radionica je svake godine na programu Multikreativnog Studija Zoran, ali ovaj put izabraćemo teži način za prepoznavanje. Naš ključ za detektovanje vrste drveća, biće njihova kora. Za eksperte, dovoljan je samo jedan pogled, na oblik krošnje, siluetu drveta, a za decu, u okviru samo jedne radionice, ako usvoje znanje da razlikuju  na primer samo hrast, brezu, bor i javor po kori, sasvim dovoljno.

Da bi se znanje što bolje primilo, deca će uzeti otisak „prsta“ (čitati kore) drveta na papiru, tehnikom šrafiranja. Radovi se pakuju u fascikle i deca ih nose kući.

Pored ovog centralnog dela radionice, biće tu i edukativne šetnje kroz šumu gde će deca saznati za mnoge fascinantne činjenice vezane za dominantni ekosistem na kopnu.

Fotografije sa predhodne radionice pogledajte OVDE

Radionicu vode Danilo i Jovana.

Nalazimo se u 13:00h na zelenoj površini iza restorana Golf na Košutnjaku. Povratak na isto mesto za 90 minuta.

Povezane blog priče koje predlažemo da pročitate:

Platan –Div koji je osvojio gradove, O hrastu – Žir naš nasušni, Antivampirsko drvo – Trn jači od metkaPriča o topoli i Mona LiziGledičija Vs MamutDivlji bagrem ili čivitnjačaZlatni bor, narodno predanje ili realnost?

Cene važe za prijavljene na mailing listu/newsletter. Za ostale su skuplje 50%

1200 din. po detetu

Dan uoči radionice 1400 din.

Na dan radionice 1600 din.

Tekući račun: 265613031000044060 Multi kreativni studio Zoran – Proslediti izveštaj o plaćanju iz e-banking aplikacije, screenshot, fotografiju uplatnice na Viber ili MMS-om.

Obavezno zakazivanje putem SMS-a
Jovana 062/8276626

Podeli ovu priču

Nedavni događaji

Leonardov most
Radionice
Zoran Raković

Leonardov most

Kada kažemo reč renesansa, verujem da je većini prva asocijacija Leonardo da Vinči. Pronalazač, slikar, vajar, inžinjer, arhitekta. Jednom rečju univerzalni genije. U ovoj radionici ćemo se pozabaviti Leonardom kao

Pročitaj više...

Besplatne radionice za vrtiće, škole i produžene boravke

Nudimo vam besplatnu radionicu u prirodi za jednu vrtićku grupu (predškolci i starija grupa), ili jedno odeljenje nižih razreda u okviru osnovne škole ili  produženog boravka.

Pozovite prirodu u vaš vrtić, školu ili produženi boravak

Radionica se održava u vašim prostorijama ili vašem dvorištu, u trajanju jednog školskog časa ili sat vremena. Program je posvećen prirodi i mom iskustvu boraveći godinama u istoj, kao i dugogodišnjem radu sa decom u prirodi pod nazivom „Živeti u prirodi“.